Vitra .03 High Bureaustoel

By Maarten Van Severen & Fabian Schwaerzler

Omschrijving

De Vitra .03 High Bureaustoel is een ontwerp van Maarten Van Severen & Fabian Schwaerzler.

Fabian Schwaerzier is een Zwitserse industrieel designer. Van 2003 tot 2005 heeft hij gewerkt als assistent van Maarten van Serveren. Inmiddels heeft hij een eigen atelier in Zürich, waar hij zowel designs voor serieproducten als maatwerk levert. Zijn designs worden gekenmerkt door de combinatie van ambachtelijk vakmanschap en industriële productie.

Maarten van Severen is afgestudeerd aan de kunstacademie in Gent. In 1987 begon hij zijn eigen werkplaats waar hij zijn eigen meubeldesigns creëerde met behulp van een semi-industrieel proces. Hij wilde basismeubelen zoals de stoel, de tafel en de bank opnieuw uitvinden en een nieuwe vertolking geven. Tot in 2005, in het jaar dat hij overleed, werkte Van Severen aan een serie meubelen voor designlabel Vitra.

Het Zwitserse Vitra werd in 1950 opgericht. Het streven van Vitra is om betrouwbare en gedegen designs te ontwerpen. Belangrijke principes hierbij zijn het gebruik van duurzame materialen, stabiele constructies en tijdloze vormgeving. Vitra probeert met hun ontwerpen zowel privéwoningen als openbare ruimtes maar ook zeker kantoren op een vrijblijvende manier aangenamer te maken. Door de jaren heen is Vitra enorm populair gebleken, vele klassiekers zijn onafgebroken in productie sinds de jaren '50.

De .03 High Bureaustoel van Maarten Van Severen & Fabian Schwaerzler heeft een vijfpuntsonderstel vervaardigd uit persgietaluminium dat afgewerkt wordt in gepoedercoat zilver (RAL 9006). Het onderstel is daarbij voorzien van omgekeerd geremde zwenkwielen. De zitting van de bureaustoel wordt gemaakt van polyurethaan-integraalschuim en is verkrijgbaar in 4 kleuren; basic dark, grijs, signaalrood en donkergrijs. Door het ingebouwde micromechanisme met bal is de .03 High verstelbaar in alle richtingen. De flexibele rugleuning met geïntegreerde bladveren zorgt bovendien voor een optimaal zitcomfort. De bureaustoel is tevens in hoogte verstelbaar van 105 naar 117 centimeter met een bijbehorende zithoogte van respectievelijk 60 en 80 centimeter. De zitting is 38 centimeter breed en 42 centimeter diep. De diameter van het vijfpuntsonderstel bedraagt 69 centimeter.

Vitra .03 High Bureaustoel


✓ Verschillende uitvoeringsmogelijkheden
✓ Hoog model!
✓ In hoogte verstelbaar
✓ Afmeting: Ø 69 x h. 105-117 cm.
✓ Design: Maarten Van Severen & Fabian Schwaerzler

Vragen over de .03 High Bureaustoel van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra .03 High Bureaustoel.

Actie: 100 euro cadeau bij aankoop van een kast

Bij alle kasten vanaf €750 euro ontvangt u een cadeaucheque t.w.v. €100

Meer informatie
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Maarten Van Severen & Fabian Schwaerzler
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 42 cm.
Hoogte 105 - 117 cm.
Breedte 38 cm.
Opties Draaibaar, Hoogte verstelbaar, Met wieltjes
Zithoogte 68 - 80 cm.
Bijlagen Productinformatie

.03 High - Basic Dark

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 975

.03 High - Grijs

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 975

.03 High - Signaalrood

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 975

.03 High - Donkergrijs

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 975

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit