Gelderland Meubelen

Gelderland Meubelen

Gelderland is een merk van eigen bodem, opgericht in 1936. Waar het bedrijf zich - mede door de ligging van de fabriek temidden van de Betuwse kersenboomgaarden - van oorsprong voornamelijk bezig hield met de productie van kersenhouten meubelen, was oprichter K.J.E. Oberman al gauw gecharmeerd door Scandinavisch design. Niet lang na oprichting volgde de overstap naar de productie van meubelen in deze stijl, wat resulteerde in een herkenbare eenvoudige vormgeving met hoekige vormen. Een veelgebruikte formule binnen de collectie van het Nederlandse merk is de gouden combinatie van een stevige massief beukenhouten romp met een zeer zachte zitting en rugleuning van comfortabel koudschuim, wat zorgt voor een heerlijk zitcomfort.

100% Nederlands vakmanschap

Hele generaties Nederlanders zijn opgegroeid met Gelderland meubelen, precies waar het merk dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan naar streeft. Om een kwaliteit die generaties kan doorstaan te waarborgen, worden de design meubelen van Gelderland volledig in de eigen fabriek in het Gelderse Culemborg geproduceerd. Met massaproductie heeft het merk niet veel, alle meubelen worden in enkele weken door vakspecialisten ambachtelijk in elkaar gezet. Hierbij wordt uitsluitend gewerkt met hoogwaardige materialen die zoveel mogelijk bij lokale leveranciers worden besteld.

Rode Gelderland Meubelen fauteuil 5775

Gelderland 5470 & 5570 fauteuil - de klassiekers van Jan des Bouvrie

De ontwerpen van Jan des Bouvrie zijn strak en stijlvol, en moeten volgens de ontwerper in de eerste plaats de mens dienen en over een level van comfort beschikken waar je je lekker bij voelt. De zachte ronde vormen van de 5570 fauteuil, een van dé bestempelde klassiekers van Gelderland, creëren een warm welkom voor ieder die plaats wil nemen. Herkenbaar aan deze uitvoering zijn de armleuningen met beukenhouten armleggers, die overgaan in de achterpoten. Zijn broertje, de eveneens klassieke 5470 fauteuil, onderscheidt zich met armleuningen die tot aan de rugleuning lopen.

Bank, fauteuil en poef van Gelderland Meubelen

Gelderland 4800 serie - de alleskunner van Henk Vos

Een andere bekende klassieker uit de collectie van Gelderland is de 4800 sofa, die al sinds 1982 wordt geproduceerd. Het ontwerp van Henk Vos wordt dankzij zijn ontzettend grote veelzijdigheid bestempeld als een echte alleskunner, het is dan ook geen wonder dat de 4800 sofa zeer geliefd in de huiskamer is. Onderdeel van de 4800 serie is deze duizendpoot in vele andere uitvoeringen verkrijgbaar; naast banken in allerlei verschillende afmetingen bevat de 4800 serie ook fauteuils, loveseats, elementen voor een hoekbank en een chaise longue in verschillende kleurmogelijkheden.

Lichtblauwe Gelderland Meubelen sofa

Gelderland 6905 - Scholten & Baijings

De 6905 sofa, ontworpen door Scholten & Baijings, is de ‘Soft’ uitvoering van de 6900 sofa. Zijn uitnodigende karakter, het zachte zitcomfort en de informele look maken van deze bank een echte topper. De bank bestaat uit twaalf modulaire zitelementen die gemakkelijk naar eigen idee met elkaar te combineren zijn. Net zo veelzijdig is de keuze uit de bekleding, waarbij u kunt kiezen uit verschillende stofcategorieën.

Bruin lederen Gelderland Meubelen fauteuil met voetenbank

Gelderland 6401 serie - Bart Vos

"De 6401 is als een sieraad, toepasbaar in elk interieur". Het ontwerp van Bart Vos is eenvoudig en functioneel; een typisch Gelderland meubel dat door de jaren heen alleen maar mooier wordt. In leer uitgevoerd vormt het ontwerp zich naar zijn eigenaar als een oude jas, maar ook in de diverse stofmogelijkheden is het een prachtige toevoeging aan het interieur. Het ranke frame met notenhouten armleggers vormt een elegante tegenhanger voor de dikke kussens van koudschuim. Dit fijne ontwerp is verkrijgbaar als fauteuil met hocker, of een knusse tweezitsbank.

Gelderland bij MisterDesign

MisterDesign is officieel dealer van Gelderland. U kunt bij ons terecht voor persoonlijk advies over de designs van Gelderland. Kom gerust langs in onze showroom voor een uitgebreid advies over de meubelen van Gelderland en probeer de klassieke 4800 sofa uit.



Wilt u meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over de designs van Gelderland of heeft u een vraag? Stel hem via onderstaand formulier, dan neemt een van onze interieuradviseurs zo snel mogelijk contact met u op!

  • Klantenservice