Welke behangsoort kiest u?

Er zijn veel verschillende soorten behang te verkrijgen, elk met zijn voor- en nadelen. Bij MisterDesign vindt u collecties van vliesbehang, vinylbehang. Hieronder leest u wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de verschillende soorten behang.

Vliesbehang (non-woven)

Dit is de grootste categorie onder de moderne behangsoorten en is het makkelijkst te plaatsen en te verwijderen. Het materiaal is erg sterk, krimpt nauwelijks tot niet en werkt oneffenheden en kleurverschillen met gemak weg. Voor het lijmen heeft u geen behangtafel nodig, de lijm wordt rechtstreeks aangebracht op de muur waarna het behang daar direct op wordt geplakt. Verschillende mooie dessins vliesbehang kunt u terugvinden in onze webshop. Zo heeft Moooi een prachtige collectie van vliesbehang in verschillende dierenprints, en bevatten de collecties van Cole & Son en Ferm Living veel vrolijke designs.

Behang Cole & Son

Papierbehang

Dit behang behoort tot het traditionele behang en is een van de voordeligste mogelijkheden om uw muur mee te behangen. Het is kwetsbaarder dan het sterke vliesbehang. De banen worden ingesmeerd met lijm waarna deze goed moet inwerken, daarna worden deze op de muur aangebracht. Doordat papierbehang kwetsbaarder is dan vliesbehang en vinylbehang, wordt dit soort behang niet aangeboden in het online assortiment van MisterDesign.

Vinylbehang

Vinylbehang komt voor in twee verschillende varianten, namelijk op basis van textiel en op basis van papier. Deze laatste wordt het meest gebruikt in particuliere interieurs en kunt u in onze webshop vinden. Het grote verschil (en voordeel) ten opzichte van traditioneel papierbehang is dat deze is afgewerkt met een klein kunststof laagje (vinyl). Deze is spatwaterbestendig en is daardoor optimaal geschikt voor kwetsbare ruimtes zoals de badkamer, keuken of woonkamer. Wilt u uw muur met een mooi dessin vinylbehang bekleden? U vindt een breed aanbod aan reliëfrijke designs in onze online collectie vinylbehang van Arte.

Vinyl behang ArteBehang bij MisterDesign

Op zoek naar een nieuw behang? Bekijk onderstaande bestsellers of bekijk hier onze hele behangcollectie.


Wilt u meer informatie?

Heeft u een vraag over dit onderwerp? Via onderstaand formulier kunt u meer informatie opvragen. Wij nemen dan zo snel mogeljik contact met u op.

  • verlichting specialist MisterDesign