Vitra Aluminium Chair EA 124 Loungestoel

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Aluminium Chair EA 124 Loungestoel is in 1958 ontworpen en ontwikkeld door Charles & Ray Eames en behoort tot de bijzonder collectie van Vitra. De Aluminium Chair behoort tot één van de grootste meubeldesigns van de twintigste eeuw. In opdracht van Eero Saarinen, die samen met Alexander Girard werkte aan het Irwin Miller huis, werd de stoel ontworpen. Voor het buitenverblijf van het huis waren zij namelijk nog op zoek naar het juiste tuinmeubilair. Het echtpaar Eames volbracht deze taak met het ontwerp van de Aluminium Chair, waarin zij afstapten van hun kenmerkende, uit één stuk bestaande, zitschalen. Dat de stoel uiteindelijk voor gebruik binnenshuis veel populairder bleek dan buiten, past helemaal in de designfilosofie van Charles en Ray Eames, die het liefst zagen dat een product zo breed mogelijk toepasbaar was. De loungestoel heeft een zitting bestaande uit aluminium zij- en dwarsprofielen waartussen stof strak is gespannen. Hierdoor is de zit stevig, maar toch elastisch en comfortabel. Een nieuw icoon was geboren!

Type EA 124 is de Loungestoel bij uitstek in de Aluminium Group. De hoge rugleuning, het hoofdkussen en het kantelmechanisme dat op gewicht van de gebruiker kan worden ingesteld, zorgen voor een subliem comfort. De loungestoel is 65 centimeter breed, 98.5 centimeter hoog en 78 centimeter diep. De zithoogte bedraagt 30.5 centimeter. Combineer de draaibare EA 124 met de bijbehorende voetenbank (EA 125) om het plaatje compleet te maken.

Tussen de gepolijste of zwart gepoedercoate profielen van spuitgietaluminium, is de bekleding opgebouwd uit meerdere lagen, die uiteindelijk zijn afgewerkt met de bijzonder sterke stof Hopsak (100% polyamide), leder of premium leder. Ook is deze stoel te bestellen in een speciale uitvoering met de stoffering Steelcut Trio. Het vijfsteronderstel van gepolijst aluminium is uitgerust met zachte glijders, speciaal voor harde vloeren. Heeft u liever glijders voor een tapijtvloer of bent u benieuwd naar andere stof of leer mogelijkheden? In de winkel helpen we u graag verder!

Vitra Aluminium Chair EA 124 Loungestoel


✓ Designicoon uit de jaren ‘50
✓ Uiterst comfortabel
✓ Bijpassende voetenbank (EA 125) verkrijgbaar
✓ Aluminium gepolijst of zwart gepoedercoat
✓ Zitting van Hopsak of leder

Vragen over de Aluminium Chair EA 124 Loungestoel van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Aluminium Chair EA 124 Loungestoel.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak. Daan - Logistics

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Charles & Ray Eames
Jaartal 1958
Merk Vitra
Diepte / Lengte 78 cm.
Breedte 65 cm.
Hoogte 98.5 cm.
Opties Draaibaar, Gestoffeerd, Met arm
Hoogte arm 53.9 cm.
Zithoogte 30.5 cm.

EA 124 - Gecoat Diepzwart

Hopsak 79 Warm Grey/Ivory

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 3.590

EA 124 - Verchroomd Aluminium

Leder Zand/Plano Coffee

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 4.769

EA 124 - Gepolijst Aluminium

Premium Leder Umbra Grijs/Plano Donkergrijs

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 5.050

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit