Vitra Aluminium Chair EA 125 Voetenbank

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Aluminium Chair EA 125 Voetenbank is in 1958 ontworpen en ontwikkeld door Charles & Ray Eames en behoort tot bijzondere collectie van het merk Vitra. De Aluminium Chair behoort tot één van de grootste meubeldesigns van de twintigste eeuw. Oorspronkelijk werd hij ontworpen voor de privéwoning van Irwin Miller, een kunstverzamelaar, in opdracht van Eero Saarinen en Alexander Girard. Voor het buitenverblijf van het huis waren zij namelijk nog op zoek naar het juiste tuinmeubilair. Het echtpaar Eames volbracht deze taak met het ontwerp van de Aluminium Chair, waarin zij afstapten van hun kenmerkende, uit één stuk bestaande, zitschalen. Dat de stoel uiteindelijk voor gebruik binnenshuis veel populairder bleek dan buiten, past helemaal in de designfilosofie van Charles en Ray Eames, die het liefst zagen dat een product zo breed mogelijk toepasbaar was.

Passend bij de EA 124 Loungestoel, werd de EA 125 Voetenbank ontworpen. Het viersteronderstel is gemaakt van gepolijst spuitgietaluminium en de voetenbank is bekleed met Premium Leder in de kleur Umbra grijs. De onderkant is uitgevoerd in een donkergrijze Plano stof. Het onderstel is uitgerust met zwarte glijders voor harde vloeren. Heeft u liever glijders voor een tapijtvloer of bent u benieuwd naar andere stofferingsmogelijkheden? Kom dan langs in onze winkel!

De voetenbank is 53.5 centimeter breed, 35.4 centimeter hoog en 54.6 centimeter diep.

Vitra Aluminium Chair EA 125 Voetenbank


✓ Designicoon uit de jaren ‘50
✓ Behorende bij de EA 124
✓ Maakt het plaatje compleet
✓ Zitting van Hopsack of leder

Vragen over de Aluminium Chair EA 125 Voetenbank van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Aluminium Chair EA 125 Voetenbank.


 Vitra Aluminium Group Actie
 Wij vieren dit jaar de 60e verjaardag van de beroemde Aluminium Group! Bij  aankoop van een Aluminium Chair in de periode 2 augustus t/m 30 september  ontvangt u een Eames House Bird en Aluminium Chair poster cadeau. Lees hier  meer over de actie.

Dit artikel wordt bij u geleverd en gemonteerd door onze eigen bezorgdienst. Het verpakkingsmateriaal nemen we weer netjes mee terug! Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor het maken van een leverafspraak.

Mats - Logistics
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Charles & Ray Eames
Merk Vitra
Diepte / Lengte 54.6 cm.
Hoogte 35.4 cm.
Breedte 53.5 cm.

EA 125 Voetenbank

Premium Leder Umbra Grijs/Plano Donkergrijs

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 1.600

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit