&Tradition Collect Keramische Vaas

By Space Copenhagen

Omschrijving

De &Tradition Collect Keramische Vaas is een ontwerp van Space Copenhagen. De Collect Keramische Vaas is onderdeel van de Collect serie, die bestaat uit een verzameling van prachtig vervaardigde woonobjecten. De ontwerpen van de Collect serie komen voort uit een persoonlijke passie van de designers Signe en Peter om items te creëren die naadloos aansluiten op de hedendaagse woonbehoeftes. Het team van Space Copenhagen hecht grote waarde aan kwaliteit en levensduur van hun ontwerpen. Als gevolg hiervan worden de materialen die het ontwerpduo gebruikt even belangrijk als de functie van hun producten. De uiteindelijke ontwerpen worden vormgegeven door mogelijkheden en beperkingen van bepaalde materialen. Glas, keramiek, metaal, textiel – ieder object uit de Collect serie is het resultaat van een studie naar pure vorm in combinatie met de tactiliteit van het materiaal.

Het silhouet van de Collect Keramische Vaas krijgt zijn vorm van een mal. De vloeibare klei wordt in de gipsen mal gegoten, waarna het gips vocht onttrekt aan de klei. Hierdoor blijft er een stevig laagje klei achter in de mal. Daarna wordt de klei gedroogd en vervolgens gebakken op een hoge temperatuur van rond de duizend graden Celsius. Wat er uit de oven komt heet het biscuit. Dan wordt het glazuur op de vaas aangebracht. Het uiterlijk van de Collect Keramische Vaas hangt af van dit glazuurproces. Op de buitenkant van de vaas wordt een ander glazuur gebruikt dan aan de binnenkant. Het glazuur is een vloeibaar mengsel van verschillende ingrediënten, waaronder glas in poedervorm. Nadat het glazuur is aangebracht wordt de vaas voor een tweede keer gebakken in de oven. Tijdens dit bakproces krijgt iedere vaas een uniek uiterlijk omdat de twee verschillende glazuren samensmelten op de rand waar ze elkaar ontmoeten.

De Collect Keramische Vaas is verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen, elk met zijn eigen gekleurde glazuur.

SC66 Ease: b. 14 cm x d. 15 cm x h. 16 cm
SC67 Dive: b. 19 cm x d. 24 cm x h. 23 cm
SC68 Whisper: b. 15.6 cm x d. 16 cm x h. 26 cm

&Tradition Collect Keramische Vaas


✓ Handgemaakt
✓ Iedere vaas is uniek
✓ Verkrijgbaar in verschillende afmetingen
✓ Perfect te combineren met andere objecten uit de Collect serie

Vragen over de Collect Keramische Vaas van &Tradition?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de &Tradition Collect Keramische Vaas.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Keramiek
Designer Space Copenhagen
Jaartal 2021
Garantie 2 jaar
Merk &Tradition

Collect Keramische Vaas SC68

Whisper

Levertijd: 1 - 3 weken

Normale prijs: € 95

Special Price € 85,50

Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit