Artek Stool E60 Kruk

By Alvar Aalto

Omschrijving

De Artek E60 Kruk, is ontworpen door de Finse architect Alvar Alto.

In 1935 werd Artek door 4 architecten opgericht: Alvar en Aino Aalto, Maire Gullsichsen en Nils Gustav-Hahl. Alle Artek producten zijn functioneel en esthetisch gecreëerd. Tot op de dag van vandaag staat Artek bekend als één van de meest innovatieve designmerken op het gebied van modern design en het creëren van nieuwe wegen op het snijvlak van design, architectuur en kunst.

Alvar Aalto was een Fins architect en industrieel ontwerper en stond bekend om zijn meubels, lampen en textiel. Het design van Alvar Aalto is gebaseerd op menselijke en natuurgerichte ideologie. Zijn design geniet populariteit over de hele wereld, ongeacht de veranderingen in de hedendaagse designtrends. Alvar Aalto was één van de eerste en meest invloedrijke architecten in Scandinavië. Zijn bekendste werken zijn de Finlandiahal te Helsinki, het stadhuis te Säynätsalo en de Technische Universiteit van Helsinki.

Stool E60 is ontworpen in het jaar 1933 en is een uniek onderdeel van de door hem ontworpen meubelen. De kruk heeft een mooie ronde zitting en heeft prachtige gebogen poten. De kruk is handig om als bijzettafel gebruikt te worden, ook is het stapelbaar en eenvoudig op te bergen.

De Stool E60 Kruk van Artek is een vierpotige kruk en is verkrijgbaar met een zitting in de kleuren oranje, groen, geel, turquoise, zwart of wit, allen met blank gelakte berken poten. Daarnaast zijn er uitvoeringen in geheel blank berken, zwart of wit, of met een zitting van zwart linoleum of wit laminaat en blank gelakte poten. Stool E60 heeft een hoogte van 44 centimeter en een diameter van 38 centimeter.

Artek E60 Kruk


✓ Gemaakt van berkenhout
✓ Vierpotig
✓ Diverse uitvoeringen
✓ Afmetingen: Ø 38 x h. 44 cm.
✓ Design: Alvar Aalto

Vragen over de Artek E60 Kruk?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de E60 Kruk van Artek.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Alvar Aalto
Merk Artek
Hoogte 44
Diameter 38
Opties Stapelbaar
Zithoogte 44
Bijlagen Productinformatie Stool (E)60 Standaard Productinformatie Stool (E)60 diverse kleuren

Stool E60 - Turquoise

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 329

Stool E60 - Zwart Linoleum

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 329

Stool E60 - Walnoot

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 356

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit