Thonet B97 All Seasons Bijzettafel Set

By Thonet Design Team

Omschrijving

De Thonet B97 All Seasons Bijzettafel Set is een ontwerp van Thonet Design Team. Zij ontwierpen deze set van twee bijzettafels in 1933, waarbij ze zich lieten inspireren door de B9 Bijzettafel van Marcel Breuer. Deze prachtige tafel was enkele jaren daarvoor gelanceerd en betekende een grote doorbraak in het design van moderne bijzettafels. Om die reden is de befaamde stalen constructie van de B9 Bijzettafel ook terug te zien in de B97 Bijzettafels. Het grote verschil schuilt in het zwevende frame van de B97, dat dankzij een open zijkant gemakkelijk over een bank of stoel geschoven kan worden. Hierdoor heeft u altijd opbergruimte bij de hand!

In 1933 was het stalen buisframe uiterst modern. Maar wat deze bijzettafels echt indrukwekkend maakt, is dat ook tegenwoordig de tafels in elk modern interieur de show stelen. Dit is te danken aan de tijdloze en ogenschijnlijke simpele vormgeving. Niet alleen het design was trouwens vernieuwend, maar ook de constructie van de bijzettafels was z’n tijd ver vooruit. Dat geldt ook voor de robuuste coating die op de B97 All Seaons Bijzettafel Set is aangebracht.

Dankzij deze oersterke ThonetProtect® coating kan de bijzettafel alle weersomstandigheden aan en verkleurt het frame niet door uv-straling. Ook als het frame sterk beschadigd is, blijft de coating z’n werk doen, wat zeer indrukwekkend is. Het blad van de bijzettafel is gemaakt van glas, een materiaal dat goed bestand is tegen ruwe weersomstandigheden. Het frame is enkel leverbaar in een zwart gepoedercoate uitvoering.

Ook andere klassiekers uit de collectie van Thonet zijn geschikt gemaakt voor gebruik buitenshuis, zodat u met gemak een kleurrijke en stijlvolle tuinset op uw terras of balkon neer kunt zetten. Deze set bestaat uit twee bijzettafels: de kleinste uitvoering is 47 centimeter diep, 46 centimeter breed en 52 centimeter hoog. De grootste variant is 57 centimeter hoog, 47 centimeter diep en 53 centimeter breed.

De B97 All Seasons Bijzettafel Set wordt gefabriceerd door Thonet. Dit merk ontstond in 1819, toen Michael Thonet in het Duitse Boppard zich vestigde als zelfstandig meubelmaker. In 1859 beleefde hij een grote doorbraak met de zogeheten Weense Koffiehuisstoel, waarbij voor het eerst op grote schaal massief beukenhout gebogen werd. In 1926 was het wederom Thonet dat met een vernieuwend ontwerp kwam, waardoor de meubelindustrie op z’n kop werd gezet. Dat betrof de S33 en S34 Stoel, die opvielen door hun zwevende stalen constructie. En nu heeft Thonet de ontwikkeling van haar collectie nog verder doorgevoerd, door verschillende klassiekers geschikt te maken voor gebruik buitenshuis.

Thonet B97 All Seasons Bijzettafel Set


✓ Lichte en multifunctionele bijzettafels
✓ Dankzij oersterk coating ook geschikt voor buiten!
✓ Tafels zijn ook los verkrijgbaar
✓ Bestaande uit twee formaten
✓ Designer: Marcel Breuer

Vragen over de B97 All Seasons Bijzettafel Set van Thonet?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Thonet B97 All Seasons Bijzettafel Set.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Thonet Design Team
Garantie 2 jaar
Merk Thonet
Diepte / Lengte 47 cm.
Breedte 46/53 cm.
Hoogte 52/57 cm.
Opties Buiten te gebruiken, Stapelbaar

B97 Set - Zwart

All Seasons

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 1.349

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit