Bauhaus

Bauhaus 100 jaar

Bauhaus bestaat dit jaar 100 jaar. En met zo veel iconische Bauhaus modellen in collectie mochten we dit niet zomaar voorbij laten gaan. In de maand februari zet MisterDesign Bauhaus in de spotlight met een tijdelijke expositie van Thonet klassiekers, een lezing van niemand minder dan Philipp Thonet (5e generatie kleinzoon) en speciale aandacht voor bauhaus modellen in de winkel van o.a. Thonet, Cassina en Knoll. 

Lees op deze pagina de verschillende highlights, events en acties omtrent dit jubileum.
Thonet Expositie

Tijdelijke Thonet Expositie

Vanaf 9 februari zal in onze winkel een tijdelijke expositie Thonet meubels te zien zijn. Thonet is al sinds het begin een partner van Bauhaus. Zij namen de productie en verkoop van verschillende staalbuis klassiekers voor hun rekening, welke tot de dag van vandaag in de Thonet collectie zitten. Modellen van ontwerpers Marcel Breuer, Ludwig Mies van der Rohe en Mart Stam staan tijdens deze expositie in de spotlight. Kom langs en bekijk o.a. de S 33 en S 32 stoelen, verschillende bureaus, bijzettafels en lounge stoelen.

Periode: 9 februari 2019 tm 10 maart 2019
Waar: Vughterstraat 278, 5211 GR 's-Hertogenbosch

Bauhaus Philipp Thonet


Exclusieve lezing Philipp Thonet

Ter ere van het 100-jarige jubileum van Bauhaus én het 200-jarige bestaan van Thonet komt Philipp Thonet (achterkleinzoon -5e generatie- van oprichter Michael Thonet) exclusief een lezing geven bij MisterDesign. Een lezing welke u als Thonet liefhebber zeker niet mag missen. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar, dus meld u zichzelf snel aan voor deze bijzondere avond.

Wanneer:   donderdag 14 februari
Hoe laat:    19.00 inloop / 19.30 begin lezing
Waar:         MisterDesign, Vughterstraat 278, 5211 GR 's-Hertogenbosch 

Meld u zich hier aan. 

Bauhaus MisterDesign

MisterDesign Bauhaus Selection: Bauhaus boek cadeau*

Bauhaus liefhebber? In onze winkel staan verschillende meubels welke behoren tot de Bauhaus stijl. Naast Thonet zijn dit klassiekers van o.a. Knoll en Cassina. De meubels zijn te herkennen aan het rode Bauhaus label in de winkel, welke vallen onder de MisterDesign Bauhaus Selection. Dit is een selectie meubels welke direct of indirect afkomstig zijn van de Bauhaus school of omdat wij als MisterDesign de kernwaarden en visie van Bauhaus herkennen in het ontwerp. Ook online kunt u deze selectie vinden. Bekijk de MisterDesign Bauhaus Selection hier

Ter ere van het 100 jarige jubileum brengt Taschen een speciale editie van het geliefde Bauhaus boek uit. En dit boek, ter waarde van 40 euro, krijgt u van ons cadeau bij aankoop van een MisterDesign Bauhaus Selection meubel!

* De actie geldt vanaf 1 februari 2019. Geldig op alle meubels in de MisterDesign Bauhaus Selection, te herkennen aan het rode Bauhaus label in de winkel of te zien op deze pagina. Zowel online als in de winkel geldig.
Bauhaus Blog

Wat is Bauhaus ook alweer?

Wilt u meer weten over de achtergrond van Bauhaus en hoe het is ontstaan? We schreven een blog over de school, de ontwerpers en meubelen. 
Lees hier meer over deze bijzondere stijl. 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over bovenstaande? Neem dan contact met ons op.