U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Shifting Time Frames
EEN ODE AAN NEDERLANDS DESIGN | TOT EN MET 20 NOVEMBER IN ONZE WINKELHet Nederlandse designlandschap; een inspiratiebron die Berry Dijkstra aanzette om een opeenstapeling te componeren waarin ‘toen, nu en de toekomst’ samen komen. Er is aandacht voor experiment, ambacht en kleur middels de bewuste selectie van een nieuwe generatie ontwerpers. Dijkstra’s werk wordt gekenmerkt door de ontheffing van functionaliteit, wat de grenzen van vormgeving verlegt. Dit biedt een nieuw perspectief waarmee zijn compositie voor een verrijking in het beleven van design zorgt.
Designverzamelaar en curator Berry Dijkstra zet met zijn composities designers en hun ontwerpen op een voetstuk middels ruimtelijke installaties. In zijn werk 'Shifting Time Frames' worden Nederlandse klassiekers zoals de A'dammer van Pastoe en de Mushroom van Artifort samengebracht met ontwerpen van een jongere generatie. In de installatie is werk te zien van Atelier Fig, Lenny Stöpp, Pepijn Fabius Clovis, Simone Post, Rik van Veen, Studio CTT, Teun Zwets, Jeroen van Veluw, Gianmaria Della Ratta en Iris Lucia Megens. De compositie is te zien tot en met 20 november 2022 in de winkel Pompen en Verlouw van MisterDesign, Vughterstraat 278 te 's-Hertogenbosch.



Atelier Fig
Ruben Hoogvliet en Gijs Wouters vonden elkaar in hun fascinatie voor materialen en ambacht tijdens hun studie aan de kunstacademie ArtEZ. Na het afstuderen bundelden ze hun krachten en richtten ze Atelier Fig op. Door middel van experimentele processen en innovatieve designs creëren ze objecten waarin het materiaal centraal staat. Tevens maken ze gebruik van de Designers In Residence ruimte bij Cor Unum, in het pand naast MisterDesign. De Gravity collectie is ontstaan na uitvoerig onderzoek naar klei. Het materiaal krijgt vrij spel door een speciale mal die de klei als het ware opzuigt. De objecten worden daarna gedroogd in een speciale stellage.



Lenny Stöpp
Het werk van Lenny Stöpp vormt zich door het opnieuw uitvinden van bestaande technieken. De objecten die hieruit ontstaan worden gekenmerkt door een ruwe, pure afwerking. De ‘Cornice Vessels’ zijn ontstaan door de mallen van kroonlijsten op een andere manier te gebruiken. Het gips dat gebruikt wordt is minder poreus en sterker dan regulier gips. Doordat het materiaal droogt tijdens het productieproces hebben de vazen een ruwe verfijning. Hierdoor is ieder object uniek.



Pepijn Fabius Clovis
Het werk van autonoom ontwerper Pepijn Fabius Clovis bevindt zich tussen kunst en design. Zijn objecten zijn zowel esthetisch als functioneel. Voor zijn sculpturen, producten en meubels gebruikt hij voornamelijk restmaterialen. Voor het vervaardigen van zijn ‘Practice Chair’ maakt hij gebruik van reststukken multiplex.



Simone Post
Textiel- en productontwerper Simone Post won na het afronden van de Design Academy Eindhoven verschillende awards en werkte samen met onder andere Adidas en Kvadrat. In haar werk ligt de focus op het proces en experiment in combinatie met onverwacht materiaalgebruik. Met haar Lakenvaas heeft ze geprobeerd om keramiek beweging en tastbaarheid te geven. Iedere vaas is met de hand gemaakt en hierdoor authentiek. Het ontwerp wordt geproduceerd in de werkplaats van Cor Unum, in het pand van Pompen en Verlouw naast de winkel van MisterDesign.



Rik van Veen
Rik van Veen richtte in 2021 zijn eigen designstudio op waar hij voornamelijk werkt met gerecycled plastic. Zijn fascinatie voor geometrische vormen en patronen verwerkt hij in objecten van restmaterialen. Van Veen vervaardigt zijn ‘HDPE Stool’ uit plastic pijpen die hij vindt op bouwplaatsen. De losse onderdelen verbindt hij met elkaar door het gebruik van met warmte en zijn volledig recyclebaar.



Studio CTT
Carissa ten Tije studeerde in 2019 af aan de Design Academy Eindhoven, waarna ze haar eigen designstudio oprichtte. Met een focus op materiaalonderzoek en productiemethodes, werkt ze naar projecten toe die een positieve draai aan het dagelijks leven geven. ‘Flip’ is ontstaan uit een speels onderzoek naar vorm en functionaliteit. Hij kan gebruikt worden zowel als vaas als fruitschaal door de simpele handeling van omdraaien. Hierdoor veranderen de vorm en functie.



Teun Zwets
Teun Zwets gaat het liefst snel te werk, met materialen die binnen handbereik zijn. In 2019 studeerde hij af aan de Design Academy Eindhoven met zijn project, 'Welcome to Teunland', waarvoor hij op praktische wijze functionele objecten creëerde. De 'Bubble Clock' is een resultaat van het experimenteren met twee verschillende soorten purschuim. Een speciale mal vormt de klok tot een unieke vorm, waardoor geen enkel exemplaar hetzelfde is.



Jeroen van Veluw
Na zijn afstuderen in 2018 aan de HKU, richtte Jeroen van Veluw zich op productdesign. Met een fascinatie voor de verbinding tussen mens en object, ontwerpt hij eenvoudige maar functionele producten. Zowel 'Hej' als 'Festa' stralen sobere toepasbaarheid uit. Met de ontwerpen vraagt van Veluw aandacht voor het product, maar legt hij ook focus op de relatie tussen objecten en de gebruiker.



Gianmaria Della Ratta
De Italiaanse designer Gianmaria Della Ratta rondde in 2019 zijn master aan de Design Academy Eindhoven af. Zijn experimentele en onconventionele werk exposeerde hij tijdens de Dutch Design Week en in de Master’s Gallery van Rossana Orlandi. Met zijn 'Pastashootah' vertaalt hij de clichés over Italianen naar objecten die aan pasta doen denken. De futuristische objecten zijn geprint met een 3D-printer.



Iris Lucia Megens
Na het behalen van haar master aan het Piet Zwart Instituut, richtte Iris Lucia Megens haar eigen designstudio op. Als maker begint haar werk altijd met het zoeken naar het perfecte materiaal. Haar collectie 'Between The Lines' is gemaakt met een 3D pen. Door te tekenen in de ruimte met een 3D pen en bio-hars als materiaal is ieder stuk uniek en worden er kritische vragen gesteld: hoeveel materiaal hebben we echt nodig? Hoe licht kunnen we leven?


