Unieke Limited Editions

Gepubliceerd op 2020-12-04 16:16:53

MisterDesign brengt ter gelegenheid van zijn 10-jarig jubileum, evenzoveel wereldwijde designklassiekers uit in nooit eerder vertoonde, gelimiteerde uitvoeringen. Van de hedendaagse Moooi The Party Lampen die speciaal door Marcel Wanders zijn geïllustreerd, tot een mystieke diepzwarte Egg Chair van Fritz Hansen. Een spraakmakende serie, uniek in de designwereld!

De jubileumcollectie van MisterDesign is ontstaan vanuit het idee een ode te brengen aan interieurdesign. Een ode aan de pioniers, de ambachtslieden, excentrieke ontwerpers, vooruitstrevende designmerken én aan de designliefhebbers. Daarom trakteert MisterDesign op deze unieke serie, die tot stand is gekomen in samenwerking met gerenommeerde designmerken en ontwerpers. We lichten de Limited Editions in deze blog één voor één voor u uit.

MisterDesign Moooi Party Lamps Limited Editions

Moooi Party Lamp – Beschilderd door Marcel Wanders
5 Limited Editions

Dit is ongetwijfeld de meest exclusieve Limited Edition uit de jubileumcollectie. Deze karakteristieke The Party Lampen, die het Bossche designduo Kranen/Gille in 2018 ontwierp, zijn namelijk geïllustreerd door Marcel Wanders, beroemd designer en oprichter van het excentrieke designmerk Moooi. De serie bestaat uit vijf lampen die ieder een totaal eigen karakter hebben en volledig uniek zijn.

MisterDesign Carl Hansen Wishbone Limited Edition

Carl Hansen Wishbone Chair – LA Sunset
50 Limited Editions

De speciale LA Sunset Wishbone Chair heeft een zachtroze poedercoating die iets wegheeft van de spectaculaire zonsondergang in Los Angeles. Aan deze vergelijking dankt deze Limited Edition dan ook haar bijnaam. De excentrieke doch breed toepasbare kleur maakt van de iconische stoel een eigentijds designobject dat helemaal past in onze hedendaagse interieurs.

MisterDesign Cor Unum MaMa Vase Limited Edition

Cor Unum MaMa Vase – Pure Concrete
50 Limited Editions

In de ontwikkeling van deze Limited Edition is ernaar gestreefd een zo natuurlijk mogelijke vaas te creëren, een die volledig terug gaat naar de basis van het aardse materiaal waarvan de vaas gemaakt is. Daartoe is een kleur toegepast die zo dicht mogelijk bij de originele kleur van klei komt. De kleurkeuze sluit volledig aan bij het ontstaan van de MaMa Vaas. Dutch Designer Roderick Vos liet zich voor het ontwerp namelijk inspireren door structuren in de natuur. Roderick Vos heeft alle limited Editions zelf gesigneerd.

MisterDesign FLOS Parentesi Limited Edition

FLOS Parentesi Lamp – Sahara Sand
50 Limited Editions

De Parentesi is een lamp als geen ander. Een tijdloos designobject, dat de beroemde Italiaanse designers Achille Castiglioni en Pio Manzù in 1971 ontwierpen. Met deze Limited Edition is de iconische lamp voorzien van een eigentijdse twist. Met de Sahara Sand kleur die eraan is gegeven, sluit deze Parentesi perfect aan bij onze hedendaagse interieurtrend.

MisterDesign Ligne Roset Togo Limited Edition

Ligne Roset Togo Lounge Chair – Vintage
25 Limited Editions

De speciale uitgave van de populaire Togo is volledig verworven uit vintage ogend open aniline leder. Dit is een luxueus en natuurlijk materiaal dat mettertijd, afhankelijk van het contact met zonlicht en het gebruik, in meer of mindere mate zal verkleuren. Dit maakt iedere Vintage Togo nog unieker dan dat deze al is.

MisterDesign Pastoe A'Dammer Limited Edition

Pastoe A’Dammer Cabinet – Dutch Clay
25 Limited Editions

Met deze Limited Edition ziet voor het eerst in de geschiedenis een A’Dammer het levenslicht met wanden in Soft Walnut houtfineer. De typerende roldeur en de lades zijn op hun beurt voorzien van een eigentijdse zachte Dutch Clay kleur. Zo slaat deze speciale uitvoering van de A’Dammer, die Aldo van Den Nieuwelaar in 1978 ontwierp, een brug tussen klassiek en hedendaags design.

MisterDesign Thonet 210R Chair Limited Edition

Thonet 210R Chair - Chopin Noir
10 Limited Editions

Met de unieke diep zwarte hoogglanslak brengt deze gelimiteerde 210R Chair ons terug naar de 19e eeuw, naar de tijd van Michael Thonet, pionier op het gebied van meubeldesign. De Duits-Oostenrijkse meubelmaker drukte met zijn vooruitstrevende ontwerpen voor eeuwig zijn stempel op ons interieurlandschap. Na zijn overlijden namen zijn zoons zijn nalatenschap over. Zij ontwierpen ook de 210R Chair.

MisterDesign Ruijch Bellucci Limited Edition

Ruijch Bellucci Coffee Table – Emerald Green
25 Limited Editions

Terwijl de Bellucci nog maar net onderdeel uitmaakt van de collectie van Ruijch, is al een Limited Edition uitgebracht! Deze is volledig gemaakt van Brazilian Quartz, een smaragd kleurige hardsteen die in Brazilië wordt gewonnen. Het natuurstenen blok leunt op een plint die zo diep in het frame ligt dat deze volledig aan het zicht wordt onttrokken en waardoor het meubel boven de grond lijkt te zweven.

MisterDesign Artek 60 Stool Limited Edition

Artek 60 Stool – Imperial Orange
20 Limited Editions

De Limited Edition 60 Stool is voorzien van een Imperial Orange kleur. Deze tint is afgeleid van de edelsteen Imperial Topaz, die louter in Brazilië te vinden is. Deze steensoort wordt gekenmerkt door de prachtige, diepe en warme kleur. Hiermee wordt een elegante twist toegevoegd aan het verder minimalistisch Scandinavisch design van de 60 Stool, die Alvar Alto al in 1933 ontwierp. Een prachtige combi!

MisterDesign Fritz Hansen Egg Chair limited edition

Fritz Hansen Egg Chair – Dark Side Of The Moon
10 Limited Editions

De beroemde designer Arne Jacobsen (1902-1971) ontwierp de Egg Chair in 1958 voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen, waarvoor hij het volledig interieur vormgaf. De loungestoel groeide uit tot een designicoon. Deze is er nu in zeer bijzondere, delicate en exclusieve uitvoering. De ‘Dark Side Of The Moon’ versie van de fameuze Egg Chair is gemaakt van luxueus en natuurlijk diepzwart anilineleder en het onderstel is afgewerkt met een volzwarte coating.