3 Days of Design 2019

Gepubliceerd op 2019-05-27 15:05:44

Om de 8e editie van ‘3 Days of Design’ bij te wonen, reisden we af naar dé designstad van Europa, Kopenhagen. Verspreid door de hele stad bewonderen we wat de Denen als de beste kunnen; meubels maken. De ontwerpers van deze designs daarentegen, komen allang niet meer alleen uit Denemarken. Zo is bij &Tradition een hoofdrol weggelegd voor Spaanse designer Jaime Hayon en heeft HAY lampen van Amerikaans designer George Nelson binnengehaald. We nemen u mee door de hoogtepunten.

&TRADITION

Aan de rand van stadspark Kongens Have wordt de collectie van &tradition gepresenteerd in een prachtig sfeervol pand met kleine binnentuin. Bij binnenkomst staan de Betty stoelen in een café-achtige setting gepresenteerd en een kamer verder ploffen we neer op de Fly Bank. Er blijken nog veel meer kamers schuil te gaan achter de deur wanneer we via de trap omhoog gaan. Hier zien we de elegante Elefy stoel en oplaadbaar (buiten)lampje Setago, beide van Jaime Hayon.

Elefy & Setago

Tot onze vreugd is ook de Flowerpot serie uitgebreid met twee nieuwe kleuren én een nieuwe maat. Deze maat vindt het midden tussen de VP1 en VP2. De nieuwe kleuren lichtblauw en donkerrood/bruin zijn een prachtige toevoeging en maken het kleurenpalet van de serie compleet.

Flowerpot & Develius

Twee andere ‘buitenlandse’ toevoegingen vinden we in de Sillon spiegels van de Duitse Sebastian Herkner, die binnenkort in nieuwe maten zullen verschijnen. Ook Nederland wordt vertegenwoordigd, in de vorm van de Develius Bank van Edward van Vliet. Een comfortabele bank van het modulaire type, dat men geheel naar wens samen kan stellen.

Sillon & Develius

HAY

Van de relatief rustige straten in Kopenhagen lopen we de drukke binnentuin van het Lindencrones Palais in, waar mensen aan Palissade tafels hun lunch nuttigen en een drankje drinken. Wij doen mee en krijgen daarna een tour door het indrukwekkende gebouw. We worden meteen gewezen op misschien wel de belangrijkste aanvulling in de collectie, de Bernard Chair van Shane Schneck. HAY maakt hiermee de slag naar een nieuwe groep meubelen, die misschien wel doet denken aan de meubelen van Carl Hansen.

Bernard Stoel

Naast leuke aanvullingen als het nieuwe type AAC stoel, de uitschuifbare CPH tafel en de Halftime stoel, is het voor ons vooral de nieuwe verlichting die de show steelt. Zo zijn de Nelson lampen – in drie verschillende varianten - een geweldige toevoeging aan het assortiment.

Nelson lampen

Door het gehele pand zijn tevens de chique Matin lampjes van de Franse Inga Sempé te bewonderen, verkrijgbaar in twee maten en zes kleuren. Bij dit lampje is op de details gelet. Zo zorgen uitsparingen ervoor dat men de kabel onder de standaard door zou kunnen laten lopen. Ook de bonbon van Ana Kras, die u zowel op kunt hangen als neer kunt zetten, is een verassende toevoeging.

Bonbon & Matin

Het succes van de PC portable lamp van Fransman Pierre Charpin wordt doorgetrokken naar een volwaardige serie met tafel- en hanglampen, verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

PC lamp


MONTANA

Ook Montana is absoluut een vermelding waard. Dit veelzijdige merk staat bekend om haar modulaire kastensysteem dat werkelijk voor ieder doeleinde gebruikt kan worden. Als badkamermeubel, kledingkast, boekenkast… noem het maar op. In Kopenhagen werden de nieuwe en gedurfde kleuren gepresenteerd, die in smaakvol gepresenteerde settingen een lust voor het oog waren. Later dit jaar zijn de nieuwe kleuren bij ons verkrijgbaar.

Montana

FERM LIVING

In Ferm Living’s ‘The Home’ stappen we binnen in een appartement waar iemand zo maar zou kunnen wonen. Daarmee is meteen duidelijk dat Ferm Living niet meer het accessoiremerk is zoals het ooit bekend stond, maar toepassingen heeft voor iedere ruimte. En natuurlijk is alles perfect gestyled, zoals we dat van Ferm Living gewend zijn.

Ferm Living
Van links naar rechts: Pujo Hanging Kapstok, Mirage Deken, Wandkleed, Kids artikelen, Katie Scott Animals Behang.

We kunnen concluderen dat 3 Days of Design verre van alleen Scandinavisch is, maar verrijkt wordt door invloeden van buitenaf. Met nieuwe inspiratie gaan we terug naar 's-Hertogenbosch, waar de nieuwe designs binnenkort in de winkel te verkrijgen zijn. Tevens zullen ze spoedig online verschijnen.