Advies: Design Badkamer

Gepubliceerd op 2017-01-17 10:56:13

Badkamermeubels en badkamer accessoires zijn in iedere badkamer een blikvanger an sich. Of u nu een grotere badkamer hebt of juist een kleinere. Van een mooie badkamer kan iedereen genieten. En al helemaal als de meubels en accessoires lang mooi blijven! Maar we hebben waarschijnlijk ook allemaal wel eens een badkamerkast gehad, die na een aantal jaar al niet meer zo mooi was als zou moeten. Door water, vocht of andere oorzaken. Daarom is het juist handig om te weten welke materialen wel geschikt zijn voor in de badkamer. Maar ook waar je precies op moet letten met de afwerking. We vertellen het u allemaal in deze adviesblog!

Design Badkamer


Kan het meubel tegen vocht?


Badkamerkasten hebben we vrijwel allemaal staan. De een is groter dan de andere, staand of juist gemonteerd aan de muur. Maar welke kasten zijn geschikt voor vochtige ruimtes? Ons advies is om niet alleen te kijken naar het materiaal dat gebruikt is, maar ook hoe het materiaal is afgewerkt.


BADKAMERMEUBELS EN VOCHT

Het is belangrijk dat u zich beseft een meubel aan te willen schaffen voor een vochtige ruimte. Vochtige ruimtes dienen dan ook goed geventileerd te worden. Zet bijvoorbeeld regelmatig een raam of een deur op een kier. Hierdoor kan de ruimte goed genoeg ventileren. Heb je een ventilatiesysteem? Zet deze dan tijdens het douchen zo aan en laat het nog minimaal 30 minuten na het douchen aan staan. Dit is niet alleen goed voor uw meubels, maar u voorkomt hiermee ook schimmel op de wand of plafond. Daarnaast is het droogmaken van je doucheruimte na het douchen ook zeker een aanrader!

Design Badkamer - Adviesblog


MATERIALEN EN AFWERKING

Hout

In de badkamer kunnen veel soorten materiaal gebruikt worden. Hout is daar een hele populaire van. Hier zitten echter wel wat haken en ogen aan. Hout is namelijk een natuurlijk product en kan niet goed tegen vocht. Het gaat dan uitzetten, vormt kringen en de mooiigheid is er al snel vanaf. Teak, merbau en jatoba zijn houtsoorten die wel heel goed tegen vocht kunnen en dus ideaal voor in de badkamer.

Design Badkamermeubels

Gecoat MDF

MDF met een gecoat laagje kan ook heel goed gebruikt worden voor in de badkamer. Doordat het MDF een coating heeft is het afgesloten voor invloeden van buitenaf. De String Pocket Wandkast Perspex is zo’n prachtige design kast die uitermate geschikt is voor in de badkamer. Met de kunststof beugels en het gecoate MDF is het onderhoud van deze designkast heel makkelijk. De String kasten zijn niet alleen zeer geschikt voor in de badkamer, maar kleden iedere ruimte ontzettend stijlvol aan. Combineer, varieer en breid uit!

Design Badkamer: Ferm Living en String Furniture

Gepoedercoat metaal

Houdt u meer van een industriële look & feel voor de badkamer, dan is gepoedercoat metaal een echte aanrader! Heeft u bijvoorbeeld een grotere ruimte dan is de Ferm Living Haze Vitrinekast een mooi en uniek badkamermeubel. Het semi-doorschijnende draadglas en gepoedercoat metaal geeft een prachtig effect. Speels en stoer tegelijk!

Design Badkamer Meubels
Ferm Living Plant Box plantenbak
 en de Muuto Compilekasten


Klein, maar ruimtelijk

Maar ook in kleinere badkamers kunt u vele design eyecatchers toevoegen. Neem bijvoorbeeld de Ferm Living Plant Box plantenbak. Uitermate geschikt voor in de badkamer doordat het uit gepoedercoat metaal bestaat. Ook handig om uw handdoeken, shampoos en make-up in op te bergen. En u heeft zelfs nog ruimte over voor een trendy wasmand van Ferm Living of Menu. Maar ook de Compile kasten van Muuto mogen zeker niet ontbreken in een design badkamer. Met de Compile kasten kunt u variëren in hoogte en doordat de kast open is oogt het ook nog eens ruimtelijk. Leuk voor onder de wasbak of ernaast. Komt er toch water onder? Dan kunt u dit gemakkelijk droog maken omdat de Compile kast op een hoger frame staat. Nog een voordeel? Dat is het vochtbestendige gepoedercoate metaal!

Design Badkamermeubels Kartell
Kartell Componibili opbergkastjeKartell Sound-Rack boekenkast en Kartell Small Ghost Buster opbergkastje 


Kunststof

En voor degene die graag een keer iets anders wilt kunnen we kunststof aanraden. Kunststof is makkelijk in onderhoud. Vochtig doekje eroverheen en je kunststof badkamerkast is weer helemaal schoon. Met de kunststof meubels van Kartell kun je echt alle kanten op. En het mooie van deze design meubels is dat ze vaak semi-transparant zijn, wat ruimtelijker oogt. Neem bijvoorbeeld de Sound-Rack boekenkast en het Small Ghost Buster opbergkastje. Kleurrijk en ruimtelijk tegelijk. Liever iets ronds? Ook dat is mogelijk bij Kartell met de Componibili opbergkastjes! Uniek, tijdloos en veelzijdig.

Design Badkamermeubels

BADKAMER ACCESSOIRES

Wat ook zeker niet in een badkamer mag ontbreken zijn badkamer accessoires. Een design pedaalemmer, douchegordijn, handdoeken en handdoekrek bijvoorbeeld. Deze brengen kleur in de ruimte en maken de badkamer eigenlijk helemaal af! En het leuke van badkamer accessoires is dat u kan blijven afwisselen! Leuk, vernieuwend en je design badkamermeubel ziet er telkens anders uit!

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze blog of is uw vraag in bovenstaande informatie nog niet beantwoord? Kom gerust langs in een van onze winkels voor meer advies, of neem contact op met onze klantenservice.