Advies: Vliesbehang

Gepubliceerd op 2017-01-10 09:14:52

Muren behangen was voorheen een hele klus. Daarbij bracht het ook nog eens een hoop gedoe en rommel met zich mee. Banen opmeten, banen op maat knippen, behangtafel uitzetten, lijm voorbereiden, behang insmeren met lijm, voorzichtig vouwen en proberen om meteen recht te plakken. Maar met de komst van vliesbehang is dat gelukkig allemaal verleden tijd. Want tegenwoordig hoeft u geen behangexpert te zijn, om uw muren van een fris behangetje te voorzien! Wilt u alle voordelen weten? Lees dan verder!

Advies: Vliesbehang


Wist je dat vliesbehang ook wel eens snelbehang wordt genoemd?
Want behangen met vliesbehang gaat snel, schoon en gemakkelijk!


WAT IS VLIESBEHANG?

Papierbehang kennen we allemaal! Vaak is het dun, scheurt het snel en moet het behang op een behangtafel ingesmeerd worden met behanglijm. Vliesbehang heeft ervoor gezorgd dat dit allemaal een beetje achterhaald is geworden. En het gemak dient de mens natuurlijk! Maar wat is vliesbehang nu precies en wat zijn de voordelen?

Vliesbehang, door Ferm Living ook wel Wallsmart genoemd, bestaat uit meerdere lagen; een toplaag en een onderlaag. Zo bestaat de bovenste laag uit papier of vinyl en de onderste laag uit glasvlies.Verwar glasvlies echter niet met glasvezel, dit zijn namelijk twee heel verschillende dingen.

Adviesblog: vliesbehang

VOORDELEN

Gemakkelijk aanbrengen is het vliesbehang zeker! Aanbrengen ging nog nooit zo snel, schoon en simpel. Bij vliesbehang hoeft u geen expert te zijn. Het excuus van twee linkerhanden kan dus regelrecht de prullenbak in!

Met vliesbehang hoeft er namelijk geen behangtafel meer aan te pas te komen. Je smeert de muren met de Perfax behanglijm in, pakt een baan behang of de hele rol en u begint al drukkend  het vliesbehang van boven naar beneden aan de muur te bevestigen. Vervolgens drukt u het behang goed aan, dit kan het beste met een behang aandrukroller, en snijdt u het restant aan de boven- en onderkant netjes af. Et voilà; de eerste baan plakt! 

Per ongeluk toch scheef geplakt? Geen zorgen! Dit kan nog makkelijk gecorrigeerd worden. Bij vliesbehang kan dat makkelijker omdat het behang in tegenstelling tot papierbehang een stuk sterker en dikker is. Het behang scheurt minder snel en makkelijk en het is ook nog eens krimpvrij!

Juist doordat het vliesbehang wat dikker is dan papierbehang kan het lichte oneffenheden op de muur wegwerken. Met lichte oneffenheden bedoelen we bijvoorbeeld scheurtjes in een muur, hele dunne restjes oud behang of (opgevulde) gaatjes.

Wilt u toch het oude behang laten zitten? Zorg ervoor dat het glad behang is. Heeft u bijvoorbeeld behang met een patroon of reliëf dan is het aan te raden om deze eerst te verwijderen. Waarom? Patronen en oneffenheden komen er altijd doorheen. Hoe gladder en strakker de ondergrond, des te mooier het resultaat!

Adviesblog: Vliesbehang en Designbehang

VLIESBEHANG VERWIJDEREN

Heeft u vliesbehang en wilt u deze verwijderen? Dan gaat dat heel makkelijk! Laat die behangstomers of weekmiddelen gerust in de kast staan, want deze heeft u niet nodig. Zelfs na een langere periode hoeft u ze niet tevoorschijn te halen. Het vliesbehang kunt u namelijk droog van de muur af trekken. Blijft er toch een restje achter, steek er dan even met een plamuurmes onder.

Adviesblog: designbehang en vliesbehang
Ferm Living Design Behang


HOE BEREKENT U ROLLEN BEHANG?

Het berekenen van het aantal benodigde behangrollen kan soms weleens ingewikkeld zijn. Zeker als u voor het eerst of heel sporadisch een muur behangt. Maar weet u eenmaal de methode dan is het eigenlijk zo berekend. Maar hoe begint u?

Stap 1: Zoek het mooiste behang uit!
Als eerste gaat u uw favoriete design behang uitzoeken. Iets gevonden? Zorg dan dat u de breedte, het aantal meters dat op een rol zit en het patroonhoogte weet. Noteer deze op een blaadje of in uw mobiel.

Stap 2: Muren opmeten
Meet de hoogte en de totale breedte (omtrek) van de muur of muren op, waar het behang op komt. Noteer ook deze gegevens.

Stap 3: Berekening maken
Nu gaat u de berekening maken om het aantal behangrollen uit te rekenen. In de tabel hieronder staat een handige formule voor behang met en zonder patroon.

Tabel Designbehang

Tips & Advies: Designbehang Vliesbehang

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze blog of is uw vraag in bovenstaande informatie nog niet beantwoord? Kom gerust langs in een van onze winkels voor meer advies, of neem contact op met onze klantenservice.

Perfax behanglijm voor vliesbehang