Nieuw: Beak Chair

Gepubliceerd op 2017-08-18 10:12:36

Beak Chair

Beak Chair

NIEUW in collectie bij Carl Hansen: de Beak Fauteuil, naar ontwerp van Ole Wanscher uit 1951. Nu, bijna 70 jaar na het originele ontwerp blaast het Deense merk deze prachtige fauteuil nieuw leven in.

Ter introductie van de Beak fauteuil, ontvangt u de gehele maand september en oktober maar liefst 20% korting op deze parel van een nieuwkomer in de geselecteerde uitvoeringen!

Bekijk de Beak Chair in onze winkel en ervaar zelf het comfort en het unieke ontwerp. Hier hebben we tevens alle mogelijke stof-, leer- en houtstalen beschikbaar.

Beak Chair
Beak Chair

Het unieke ontwerp van de Beak fauteuil zit hem in de bijzondere armleuning, welke de vorm heeft van de bek van een vogel. Hier komt de bijnaam van de stoel, welke origineel de OW124 heet, vandaan. Naast deze bijzondere vorm armleuningen, kunt u nog een gelijkenis met een vogel vinden in de stoel. De houtverbinding tussen de armleuning en rugleuning lijkt namelijk precies op het oog van een vogel. Deze heeft bewust een contrasterende kleur gekregen in iedere uitvoering.Beak Chair

Net als alle andere design stoelen uit de collectie van Carl Hansen, is de Beak te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. Zo heeft u de keuze uit twee houtsoorten: eikenhout en notenhout. Deze eerste kan afgewerkt worden in gezeept, naturel gelakt, zwart gelakt, naturel geolied of wit geolied. Ook in stoffering heeft u waanzinnig veel opties, waaronder verschillende stof- en leersoorten in diverse kleuren. 

Ole Wanscher voor Carl Hansen

OLE WANSCHER

Ole Wanscher (1903-1985) was én is, samen met Hans Wegner, een van de bekendste Deense designers. Samen zorgen zij voor de vorming van het Scandinavische interieur design en brachten zij de reputatie van het Deense design en vakmanschap naar een nieuw niveau.  Een van Wanscher’s bekendste ontwerpen is de Colonial Chair (1949), welke zijn passie voor minimalisme en respect voor natuurlijke materialen uitstraalt. Hij vergeleek design meubels met architectuur en had een grote interesse in industrieel vervaardigde, maar uiterst hoge kwaliteit meubels. 


Colonial Chair - Carl Hansen

OOK 20% KORTING OP COLONIAL CHAIR

Ter ere van Ole Wanscher, ontvangt u ook op de Colonial Chair 20% korting in de maanden september/oktober 2017, op geselecteerde stoffen en uitvoeringen. Kom langs in onze winkels om de Colonial te bekijken, het comfort te ervaren en de mogelijke stoffen en houtsoorten te bekijken.

De collectie van het Deense Carl Hansen bestaat haast enkel uit design klassiekers. Mede door de samenwerking met bekende designers als Hans J. Wegner, welke de iconische Wishbone -CH24- Chair heeft ontworpen. Dit is een van ’s werelds bekendste houten designstoelen. Wedden dat u hem al eerder heeft gezien? Carl Hansen staat voor authentiek design, natuurlijke en enkel de beste materialen en puur vakmanschap. Bekijk de collectie van Carl Hansen in onze winkel, of online!