Het succes van Freifrau

Gepubliceerd op 2019-10-21 15:00:11

Het relatief jonge Freifrau (opgericht in 2012) heeft in korte tijd naam gemaakt als fabrikant van zeer hoogwaardige, comfortabele en duurzame zitmeubelen. Wat maakt dit designmerk zo uitzonderlijk?

Freifrau sfeerbeeld

Duits vakmanschap

Freifrau’s fundament zit diep in Duitsland geworteld. Zo vindt de productie volledig plaats in Lemgo, een gemeente in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Hier werkt Freifrau met lokale ambachtslieden die de kneepjes van het traditionele vak als meubelmaker tot in de puntjes beheersen. Zo garandeert Freifrau met oog voor detail en met het gebruik van de beste materialen de bijzonder hoge kwaliteit van haar zitmeubelen.

Freifrau Duits vakmanschap

Daarnaast heeft Freifrau de meest toonaangevende designers van Duitsland aangetrokken om vorm te geven aan haar collectie. Te beginnen met Birgit Hoffmann. Zij was als artdirector betrokken bij de oprichting van Freifrau en heeft in die rol meerdere designs voor het merk ontworpen, waaronder de Leya en Amelie Stoel. Ook de inmiddels wereldwijd geroemde Duitse designer Sebastian Herkner heeft voor Freifrau een serie elegante meubels ontworpen, genaamd Ona.

Ona Freifrau

Uw zitmeubel zelf samenstellen

Een onderscheidend kenmerk van Freifrau is de persoonlijke benadering. Er is binnen de prachtige collectie namelijk grote vrijheid om een eigen draai te geven aan ieder design. Zo kunt u bij haast ieder zitmeubel kiezen uit verschillende soorten houten of stalen onderstellen die in alle RAL-kleuren kunnen worden gecoat en is er op het gebied van bekleding ook grenzeloos veel mogelijk. Het meubel gaat pas in productie als de perfecte variant ervan voor u gevonden is!

Freifrau

Designs bestaan bovendien vaak uit uitgebreide series; van eetkamerstoelen met of zonder arm tot barkrukken in verschillende hoogtes. Deze verschillende meubelen kunnen perfect met elkaar gecombineerd worden in particuliere ruimtes, openbare ruimtes, kantoren of restaurants. Meubelen van Freifrau zijn hierdoor ook zeer geschikt om toe te passen bij grote projecten.

Freifrau bij MisterDesign

Freifrau meubelen bij MisterDesign

MisterDesign is sinds kort officiële dealer van Freifrau. Een deel van de collectie vindt u op onze webshop. Voor advies en meer informatie over de talloze mogelijkheden kunt u terecht bij onze interieuradviseurs in de winkel in ’s-Hertogenbosch.