Onze favorieten van 2019

Gepubliceerd op 2019-12-24 10:45:36

In 2019 mocht MisterDesign weer tal van meubelen, lampen en designaccessoires verwelkomen. We namen nieuwe labels op in ons assortiment en bekende merken voegden nieuwe designs toe. Stuk voor stuk prachtige producten, maar welke zijn ons het meest bijgebleven? We vragen MisterDesign teamleden naar hun favoriet van dit jaar:

Nathalie – Social Media

Matin Tafellamp van HAY


“Ik ben het helemaal met onze producttekst eens: het design van deze lamp is sierlijk en haast poëtisch! Ik vind het contrast tussen het gedetailleerde katoenen kapje en de minimalistische messing voet zó mooi. De verschillende kleuren van de kapjes zijn duidelijk met aandacht geselecteerd. Het kapje doet me trouwens een beetje denken aan een plissé rok, lekker vrouwelijk!

Nathalie MisterDesign

Mijn vriend en ik zijn nu nog aan het verbouwen, maar zodra we beginnen met de inrichting, staat de Matin Tafellamp bovenaan het lijstje. Leuk voor in de diepe vensterbank in onze woonkamer. Ik denk dat ik dan voor de kleur ‘Lavender’ kies.”Paul – Interieuradviseur

Vuelta Bank van Wittmann


“Een van mijn favoriete ontwerpers, Jaime Hayon, heeft voor Wittmann deze zeer elegante bank ontworpen. De Vuelta sofa zorgt door zijn vormgeving dat je op een natuurlijke manier naar elkaar toe gedraaid wordt. De comfortabele, stevige zit wordt gecreëerd door een bijna klassiek binnenwerk. De bank is van een kwaliteit die nog maar door weinig fabrikanten wordt gemaakt, wat gegarandeerd zorgt voor jarenlang plezier.”

Paul MisterDesignJoyce – Content manager

Ridge Vaas van Muuto


“Mijn favoriet van 2019 is de Ridge Vaas van Muuto. Er zijn al zo ontzettend veel vazen, en toch bewijst Muuto dat er op dat gebied wel degelijk vernieuwing mogelijk is. Ridge is dan ook een vaas als geen ander! Dat wordt meteen duidelijk door zijn aparte vorm waar nog een twist aan wordt gegeven door de twee ‘inkepingen’. De vaas is gemaakt van aardewerk en heeft een geglazuurde binnenkant. De buitenkant daarentegen heeft een heel erg ruw oppervlak, bijna akelig om aan te raken! Ideaal is het feit dat hij in twee maten te verkrijgen is, een tafelformaat en een wat groter formaat dat juist leuk zou staan op de vloer. Het gevolg; keuzestress. Ik ben er nog niet uit welke ik ga nemen, maar dat hij er komt is zeker!”

Joyce MisterDesignSam – Klantenservice

Series 7 Vlinderstoel in Velvet van Fritz Hansen


“Dit najaar werd door Fritz Hansen de iconische Series 7 Vlinderstoel in drie nieuwe velvet stofferingen gepresenteerd. Nu was de Series 7 Vlinderstoel altijd al één van mijn favorieten, maar zéker in deze nieuwe uitvoeringen. De combinatie van de eenvoudige, organische vorm van de stoel met de velvet bekleding vind ik erg mooi. De velvet stoffering geeft de stoel een luxe uitstraling. Hij is er in drie kleuren. De Grey Blue en Autumn Red zijn wat stoerder en Misty Rose heeft een fijne vrouwelijke touch.”

Sam MisterDesign KlantenserviceJoost – Verkoop

VP Globe Hanglamp van Verpan


“1969 was een memorabel jaar: de eerste landing op de maan, het album Morrison Hotel van the Doors en the Manson Murders in LA… Maar ook werd in dat jaar wat mij betreft de hanglamp der hanglampen geboren, uit de handen van een van de meest kenmerkende designers van de 20e eeuw: Verner Panton. 

Joost MisterDesign Verkoop

De Globe -een schoonheid uit duizenden- is voor sommigen een feest van herkenning, voor anderen een echte eyeopener. Feit is dat deze lamp de tand des tijds heeft doorstaan en nog altijd hypermodern is. Uit persoonlijk oogpunt is het een zwevend kunstwerk. We hebben hem in de winkel hangen en ik mag er zo graag naar kijken dat ik er iedere dag bijna mijn nek aan verrek!”Jansje – Floor manager

Sekki servies van Ferm Living


“Ik weet nog goed dat ik vroeger als kind één keer per maand ging oefenen om te eten bij de koningin. Mijn ouders wilden mijn broertje, mijn zus en mij op deze manier tafelmanieren aanleren. Op deze avonden werd alles uit de kast getrokken, letterlijk. Het mooiste servies mocht dan op tafel, wijnglazen, kaarsjes, bloemetjes, ik kon er uren zoet mee zijn.

Jansje MisterDesign

Ook nu nog vind ik tafels decoreren iets heel leuks, het geeft een soort voorpret op een avond gezelligheid met vrienden, familie of soms alleen met mijn vriend. Mooi servies kan daar natuurlijk niet bij ontbreken, op mijn verlanglijstje staat daarom het Sekki servies van Ferm Living. Het gouden randje doet me een beetje denken aan het eten bij de koningin. Daar hebben ze dat toch ook, servies met een gouden randje?”


 

Marco – Medeoprichter

Chieftain Chair van The House of Finn Juhl


“Het is voor mij heel moeilijk om een favoriet te kiezen uit al het moois dat we dit jaar aan ons assortiment toevoegden. Dat maakt mijn werk overigens wel echt helemaal het einde; iedere dag weer geniet ik met trots van de winkel en webshop die we hebben en de fantastische collecties die er te zien zijn.

MisterDesign Medeoprichter Marco

Als ik dan toch een keuze moet maken, ga ik voor de Chieftain Chair uit 1949 van de Deense architect Finn Juhl. Het is zijn absolute meesterwerk, dat volledig met de hand in Japan wordt geproduceerd. De Chieftain is wat dat betreft echt het summum van authentiek meubel maken. Er worden er jaarlijks bovendien niet meer dan 80 gemaakt. Dit maakt de stoel extra bijzonder. En alsof dat nog niet exclusief genoeg is, is mijn persoonlijke favoriet de versie in Hokaido Oak met rood leder; een limited edition die vorig jaar eenmalig met een oplage van 25 stuks is uitgebracht en helaas bij inschrijving al uitverkocht bleek te zijn.”