NIEUW: Wegner's CH22

Gepubliceerd op 2016-07-28 12:51:47

NIEUW: Wegner's CH22
Hans J. Wegner is zonder twijfel de meest gerenommeerde en invloedrijke Deense designer, welke onlosmakelijk verbonden staat met het eveneens uit Denemarken komende merk Carl Hansen & Son. Zij presenteerden dit jaar de re-edition van de originele CH22 en CH26 design stoelen, welke vanaf nu te zien zijn bij MisterDesign!

De CH22 was het eerste model in Wegner’s debuut collectie voor Carl Hansen & Son in 1950. Deze collectie omvatte ook de iconische CH24, beter bekend als de Wishbone Chair. De ontwerpen van Hans Wegner geven perfect weer waar de kracht van zijn talent ligt: het ontwerpen van designstoelen waarbij de essentie van een product het mooist tot zijn recht komt in zijn eenvoud. Een unieke constructie met een stijlvol en elegant karakter.

CH22 Loungestoel van Hans Wegner

Bij het ontwerpen van de CH22 loungechair, ontwikkelde Wegner tevens een blauwdruk welke de loungechair transformeert in een eetkamerstoel. Helaas is deze laatste nooit verder gekomen dan een ontwerp op papier. Het voorheen onbekende eetkamermodel, CH26 genaamd, heeft eenzelfde stijl en vorm als de CH22. Beiden vertonen de prachtige kenmerken van een echt origineel ontwerp van Wegner: organische vormen, lichtgekleurd hout en geweven zittingen. De stoelen zijn dan ook geproduceerd naar de exacte schetsen van het originele ontwerp uit 1950, waardoor de unieke stoelen hun originele karakter behouden.

Zowel de CH22 als de CH26 zijn verkrijgbaar in massief eiken en walnoot, en tevens als combinatie mogelijk met verschillende afwerkingen. De geweven zitting is verkrijgbaar met naturel of zwart paper cord.

CH22 en CH26 van Carl Hansen bij MisterDesign

Benieuwd naar het comfort van de CH22? Hij staat binnenkort in onze winkel te Den Bosch! Neem contact op met een van onze verkoopmedewerkers om zeker te zijn dat hij er staat wanneer je onze winkel bezoekt. 
Laat je reactie achter

* Verplichte velden