De Fiber Chair van Muuto

Gepubliceerd op 2015-07-28 11:03:26

De Fiber Chair van Muuto
De Fiber Chair van Muuto is niet zomaar een kuipstoel. Door zijn unieke materiaal en zacht lijnenspel maakt het een uniek exemplaar! Laat ons je meer vertellen over de uniekheid en hoe je komt tot jouw perfecte match!

Fiber Chair - Muuto
100% goed design!
Wat is er zo bijzonder aan deze stoel? Hij is 100% recyclebaar en milieuvriendelijk! De kuip gebruik is gemaakt van een combinatie uit houtvezels en kunststof en heeft hierdoor een gave matte uitstraling met een unieke structuur. Het proces van ontwerp naar de eerste productie heeft tweeënhalf jaar geduurd, waarvan de zoektocht naar de perfecte samenstelling maar liefst anderhalf jaar koste. Niet geheel onbelangrijk om te weten is dat de stoel na jaren gebruik voor 100% hergebruikt gaat worden en er voor een nieuw exemplaar slechts 1% nieuw materiaal gebruikt zal worden. Mooi design met een goed verhaal en een hart voor de wereld!

Fiber Chair - Muuto

Over de designers
Het ontwerp duo Iskos-Berlin, afkomstig uit Copenhagen, staat bekend om hun design meubels en industrieel en grafisch design. Ze hebben samengewerkt met de meest prestigieuze merken en vele ontwerpen zijn ten toon gesteld in onder andere het MoMA en Deens Design Museum. Werken met nieuwe materialen en technieken is hun handelsmerk, waarvan de Fiberchair tot een van de bekendste gerekend kan worden.

Designers - Fiber Chair Muuto
Kies jouw perfecte Fiberchair!
Zoals eerder genoemd is de Fiber Chair in vele uitvoeringen mogelijk! Zie je door de bomen het bos niet meer? Volg de stappen en kom heel gemakkelijk tot jouw perfecte Fiber Chair! De basis begint bij het kiezen van een onderstel, waarbij je kunt kiezen uit een Fiber Chair met sledebasis, Fiber Chair met 4 stalen poten, Fiber Chair met 4 houten poten of een Fiber Chair met draaibaar onderstel in gepoedercoat staal. Vervolgens kun je er optioneel voor kiezen om de fiber kuip te laten stofferen in een Remix of Lederen stof. Toch liever een fiber kuip? Dan kun je kiezen uit een vijftal mooie kleuren als vergrijsd groen, dusty red, nature, wit en grijs. Nu alleen nog de perfecte combinatie tussen bovenstaande vinden en je hebt je perfecte match! Kom hem uitproberen in een van onze winkels in Den Bosch of shop hem in onze webshop.