Hay Stoelen

Gepubliceerd op 2015-07-28 14:01:58

Het merk HAY is op dit moment hot! Iets dat wat ons betreft nog heel lang zo blijft. Of het nu gaat om tafels, stoelen of accessoires: alles vindt op dit moment gretig aftrek. Hay is minimalistisch Nordic design en is bovenal betaalbaar.In dit blog besteden we speciaal aandacht aan het assortiment HAY Stoelen. De belangrijkste ontwerper die hier naar voren komt is Hee Welling. Hij is verantwoordelijk voor onder andere de Hee Dining Chair, op de markt gebracht in 2004. De stoel is leverbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Zo is er naast de Hee eetkamerstoel ook een loungestoel en barkruk verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk aan de serie is dat ze allemaal geschikt zijn voor gebruik buitenshuis.

In 2012 heeft Welling een nieuwe enorm populaire stoel ontworpen, de AAC22. Het succes van deze serie is ongekend groot, iets dat te danken is aan de veelzijdigheid van de serie. Het bovenstel van de AAC serie is gefabriceerd van kunststof en al dan niet gestoffeerd verkrijgbaar, het onderstel van verschillende soorten hout of van metaal zoals de AAC 20 stoel. De stoffering wordt veelal verzorgd door het Deense Kvadrat dat met zijn prachtige stoffen zorgt voor een heerlijke zit maar bovenal fraaie uitstraling. Wil je net een stapje verdergaan dan maak je je inrichting compleet met de AAL93 en AAT20 Tafel. It’s all about Hay!

Andere juwelen waarmee Hay de markt betreedt zijn de Ray Loungechair Stoel van Jacob Wagner, de Slope Chair Stoel van Sebastian Wrong en de Nobody Stoel van Komplot Design. Stoelen die onderling enorm van elkaar verschillen maar toch die duidelijke handtekening van Hay mee hebben gekregen.

Tot slot is de Copenhague Chair Stoel van de designers Ronan & Erwan Bouroullec een speciale vermelding waard. Deze eenvoudige houten stoel is echt gemaakt voor zijn gebruiker; comfortabel, functioneel en flexibel, de stoel volgt de bewegingen van de gebruiker. Daarnaast is de stoel bijna oneindig stapelbaar. De Copenhague chair is verkrijgbaar in 6 mooie kleuren die tevens te combineren zijn met verschillende stoffen. Ook voor Copenhague geldt dat deze uit een grote familie van meubelen komt, zo kenmerkend voor Hay. Een barkruk, diverse tafels en bureaus maken deze serie tot een gewilde collectie.


Hay Stoelen
* RAY Lounge Chair van HAY

Hay Stoelen
* Copenhague serie van HAYHay Stoelen
* T12 Eettafel gecombineerd met de AAC23 stoelen van HAY