Klassieker: Wishbone

Gepubliceerd op 2015-09-17 11:51:49

Klassieker: Wishbone

Het is een van de meest geliefde design eetkamerstoelen in tijdschriften en een van de meest gepinde eetkamerstoelen op Pinterest: de Wishbone Chair van Carl Hansen. Naast dat hij gewoon ontzettend mooi is, ga je pas echt van deze stoel houden wanneer je er eentje thuis hebt staan of wanneer je het verhaal achter deze stoel en het merk Carl Hansen & Søn weet. De kracht van het merk ligt bij handgemaakte exclusieve houten meubelen waar vakmanschap en kwaliteit centraal staat. Kenmerken die ook opgaan voor de Wishbone Chair.


Vakmanschap met wel 100 productiestappen
Het begon meer dan 60 jaar geleden, bij Hans J. Wegner toen Carl Hansen hem vroeg voor hen een nieuwe stoel te ontwerpen. Geïnspireerd op oude portretten van kooplieden, zittend op Chinese Ming chairs, ontwierp Wegner de Wishbone Chair, ookwel bekend als de CH24, speciaal voor Carl Hansen & Søn. De stoel was in die tijd een unieke interpretatie op de reguliere houten stoel, door zijn lichte gewicht en grote comfort, ondanks het fragiele uiterlijk en ontbrekend rugvlak. De stoel is een prachtig stuk vakmanschap met een eenvoudig ontwerp, prachtige belijning en een karakteristieke Y-vormige rug.

Ondanks zijn eenvoudige uiterlijk, zijn er in totaal 100 stappen nodig om de Wishbone Chair te produceren, waarvan het overgrote gedeelte met de hand wordt gemaakt. Zo wordt ook de unieke paper cord zitting met de hand geweven en bestaat uit maar liefst 120 meter touw! Je kunt je daarom voorstellen hoe bijzonder het is om van dichtbij te mogen maken hoe deze zitting wordt geweven en hoe deze laatste stap in het proces de stoel helemaal af maakt.

Wie is Benny?
Benny Hammer Larsen is de beste en snelste wever van Carl Hansen en heeft daarmee met recht de bijnaam Benny the Weaver gekregen. In slechts 45 minuten weeft hij de karakteristieke zitting van de Wishbone Chair. Met maar liefst 20 jaar ervaring op de teller is hij naast de meest ervaren, ook de meest gepassioneerde wever binnen het bedrijf. Dat de liefde voor deze stoel en het werk dat hij doet groot is, staat vereeuwigd op zijn linkeronderarm, waar hij het silhouet van de iconische stoel heeft laten tatoeëren.

Ontmoet Benny, WIN de Wishbone Chair en shop met 10% korting!
Op vrijdag 25 september tussen 13:00 en 17:00 geven we een ode aan de Wishbone Chair. Niemand minder dan Benny the Weaver komt over uit Denemarken om een live demonstratie te geven van het vlechten van de Wishbone zitting en mag je zelf een stukje mee helpen weven. Aan het einde van de dag verloten we deze Wishbone onder een van de bezoekers!

En omdat Carl Hansen & Søn centraal staat, shop je de hele collectie deze dag met 10% korting! Lees hier meer over dit event en meld je aan!