Eames Chair Campagne

Gepubliceerd op 2017-09-07 09:32:07

Eames Plastic Chair

Eames Plastic Chair - The Original

Het is een van de bekendste design stoelen ter wereld. En daarmee ook een van de meest gekopieerde stoelen ter wereld. Jij als designliefhebber weet natuurlijk ook als geen ander dat een design original het verschil maakt. Jarenlang onderzoek naar de perfecte uitvoering, gebruik van enkel de beste materialen, een bijzonder verhaal achter het ontwerp, het unieke verhaal en visie van een designer en de lange levensduur van het design. Je koopt hem immers niet enkel voor jezelf, want ook de volgende generatie geniet van jouw aankoop.

Eames Plastic Chair

Eames Plastic Chair


Hoe het begon…

Oprichter van Vitra, Willi Fehlbaum ontdekte tijdens een reis naar de VS in 1953 enkele stoelen die zijn ontworpen door designer koppel Charles en Ray Eames. Zij inspireerden hem tot het vak van meubelmaker. Na een ontmoeting ontstond er een hechte vriendschap welke sindsdien de koers van Vitra heeft bepaald.

‘Getting the most of the best to the greatest number of people for the least’ – een van de voornaamste doelen van Charles en Ray Eames als meubelontwerpers. Met dat doel voor ogen ontwierpen zij de Eames Plastic Chair. Jarenlang onderzochten zij het basisidee van een naar het menselijk lichaam gevormde eendelige zitschaal. Na enkele experimenten met multiplex en aluminiumplaat kwamen ze uiteindelijk uit bij glasvezelversterkte kunststof. 

De Eames Plastic Chairs zijn de allereerste stoelen vervaardigd uit kunststof en werden al in 1950 op de markt gebracht. Dit gebeurde na een introductie in het Museum of Modern Art, waar zij een wedstrijd 'Low-Cost Furniture Design' organiseerden. Voor deze tijd was het gebruik van kunststof in de meubelindustrie nog geheel onbekend. Daarbij ontstond nog een nieuw fenomeen: de mogelijkheid van het combineren van verschillende soorten onderstellen met verschillende soorten zitschalen. Charles en Ray Eames ontwierpen namelijk een reeks verschillende soorten onderstellen, waarvan het "eifel-onderstel" een van de bekendste is.

Deze designstoel is uitgegroeid tot een klassieker uit de 20ste eeuw en een waar icoon te noemen. Inmiddels is de Eames Plastic Chair in verschillende uitvoeringen te bestellen met een ruime keuze in zitschaalkleuren, onderstellen en bekledingsmogelijkheden. Dit maakt het ook mogelijk de Eames Plastic Chair in verschillende type ruimtes te gebruiken, zoals eetkamers, kantoren, outdoor omgevingen en woonkamers.

In 2016 introduceerde Vitra de nieuwe zithoogte van de Eames Plastic Chairs, welke 20mm hoger is dan het origineel. Dit is voor het oog nauwelijks zichtbaar, maar biedt wel comfort voor onze -steeds langer wordende- generaties. 

Eames Plastic Chair

Eames Plastic Chair

Eames Plastic Chair Campaign

Het origineel

Vitra heeft een sterke band met zijn ontwerpers, welke zij ‘auteurs’ noemen. Samen met hen ontwikkelt Vitra nieuwe producten, welke samen veel tijd, deskundigheid en puur vakmanschap eisen. Kenmerkend hierbij is de duurzaamheid van het materiaal en productie én de lange levensduur van Vitra design. Het doel? Het ontwerpen van een design object welke niet alleen mooi oogt, maar ook een unieke ervaring biedt. Dit alles samengepakt in één ontwerp draagt bij aan een uitstraling en waarde van de producten naarmate ze ouder worden. Originelen worden immers niet enkel ouder, ze worden mooier.


#VitraOriginal

Heb jij een Eames Plastic Chair in huis staan? En heeft deze een bijzonder verhaal, of staat hij gewoonweg waanzinnig mooi? Deel je persoonlijke verhaal met #VitraOriginal en vertel wat jouw Eames Plastic Chair uniek maakt. Wie weet eindigt jouw verhaal op Vitra.com/original!

Eames Plastic Chair

Eames Plastic Chair

Eames Plastic Chair

Eames Plastic Chair Campagne

Kom langs in onze winkel en stel uw eigen designicoon samen. Kies zelf de kleur, zitschaal, bekleding en het onderstel om zo jouw ideale designstoel te ontwerpen. Hier vind je ook verschillende uitvoeringen, zodat je zelf het comfort ervaart van de verschillende Eames Plastic Chair modellen. Heb je een vraag over deze stoel, het merk Vitra of een ander design artikel? Neem contact op met onze klantenservice, zij vertellen je graag meer.