Ethnicraft

Gepubliceerd op 2015-10-06 09:19:12

Ethnicraft

Emorational Design

Op zoek naar design meubelen van hoge kwaliteit massief hout? Zoek niet verder, want Ethnicraft heeft precies wat je zoekt!  Het van oorsprong Belgische merk heeft een grote collectie van moderne design meubels met een eigentijdse uitstraling en tijdloos design in massief  teak- en eikenhout! Opgericht en gevestigd in het Belgische Boom, met inmiddels fabrieken in Azië en Oost-Europa en verkooppunten op elk continent! 

Wat al die jaren hetzelfde is gebleven is de slogan, die vanaf dag een werd doorgevoerd binnen het merk: Emorational. Een samenstelling van de Engelse termen “emotional” en “rational”. Deze woordenmix geeft een perfect beeld van de visie van Ethnicraft. Zo moeten meubels naast functioneel ook duurzaam in vorm en materiaal zijn. Daarnaast zijn de meubels zo ontworpen dat het een goede balans is tussen de natuur van het massieve hout zelf (warm, ruw en krachtig) en een tijdloze, minimalistische lijn.

De collectie van Ethnicraft wordt met de jaren uitgebreider, maar behoudt zijn focus op massief houten meubelen voor de woonkamer, eetkamer, slaapkamer en werkkamer. Naast eigen ontwerp, werkt Ethnicraft ook samen met verschillende designtalenten, als bijvoorbeeld Patrick Pettersson, die voor hen de Pettersson Eettafel heeft ontworpen. Een prachtige tafel met een natuurlijke en Scandinavische look. Niet gek ook, dat dit een van de populairste modellen is, samen met de Circle eettafel. Een stijlvolle en stoere ronde eettafel, met een gave x-vormige constructie, die warmte uitstraalt en uitnodigt voor een avonden tafelen! Maar ook voor opbergmeubelen ben je bij Ethnicraft aan het juiste adres. De collectie biedt een ruime keuze uit verschillende massief houten opbergkasten, boekenkasten en dressoirs met karakter. Zoals bijvoorbeeld het Ligna Dressoir, met een mooie belijning en vervaardigd uit massief eiken met een roestvrij stalen frame. 

Nieuwsgierig? Bekijk de collectie van Ethnicraft of kom een kijkje nemen  in onze winkels in Den Bosch. Hier hebben wij onder andere de Petterson eettafel, Stonecut opbergkastM Rack boekenkast en Thin bijzettafel staan.