Tuin in spotlights met FLOS

Gepubliceerd op 2019-03-08 13:38:45

Nog even en de blaadjes zitten aan de bomen en de bloemen in uw tuin zullen weer bloeien. Deze verdienen het wat ons betreft om gezien te worden, óók wanneer de avond valt. Daarom laten wij u graag kennis maken met de Outdoor collectie van FLOS, een serie die de tuin laat schitteren.

De grote doorbraak voor FLOS Outdoor kwam in het voorjaar van 2015. Op dat moment voegt Ares, een vooraanstaande Italiaanse fabrikant van outdoor verlichting, zich bij de FLOS familie. De combinatie van de technische kennis die Ares in huis heeft met FLOS’ inzicht en ervaring in decoratief design bleek al gauw een gouden formule.

De collectie

De collectie bestaat naast een aantal decoratieve, vrijstaande designs als de Ipnos en Superarchimoon (van Philippe Starck) vooral uit wand- en vloerlampen die ingebouwd dienen te worden. Kenmerkende voorbeelden zijn de Real Matter en My Way, naar ontwerp van de Italiaanse designer Piero Lissoni, die verreweg het meeste ontwierp voor de FLOS Outdoor collectie. Deze ontwerpen zijn sierlijk en minimalistisch.

De Casting Concrete van Vincent van Duysen is op zijn beurt een meer uitgesproken ontwerp. Deze is geïnspireerd op een lamp die Le Corbusier ontwikkelde voor de Indiase stad Chandigarh die naar zijn ontwerp in 1953 werd gesticht.

Functie voor vorm

Kenmerkend aan de outdoor design collectie is dat de lampen veelal in dienst staan van de omgeving. Want zoals Piero Lissoni in een interview met FLOS stelt; “Kunstmatige verlichting is een middel, geen einddoel.” Dus of u nu een (buiten)wand of juist een wandelpad wilt belichten, of een prachtige boom in de spotlights wilt zetten, Piero Lissoni heeft er samen met FLOS voor gezorgd dat er voor ieder doel een geschikte FLOS lamp is te vinden.

Technisch vernuft

Binnen iedere serie zijn er tal van mogelijkheden wat betreft de kleur en grootte van het armatuur. Ook kunt u bij alle designs kiezen voor verschillende warmtes van licht. Voor buitenverlichting adviseren wij een lichtkleur van 3000 Kelvin. In dit licht komen de kleuren in de tuin het beste tot hun recht. In veel gevallen kunt u ook de hoek waarin het licht schijnt bepalen. Zo kunt u een pilaarachtig licht op een wand laten schijnen, of juist een meer verspreid licht nemen dat de gehele wand belicht.

FLOS Outdoor @ MisterDesign

MisterDesign heeft zin in het buitenseizoen en heeft daarom een mooie selectie uit de FLOS Outdoor collectie in de showroom opgenomen. Kom langs, bewonder en laat u informeren door onze adviseurs of shop de outdoor collectie direct online in onze webshop!News Tags