Alles over Gan Rugs

Gepubliceerd op 2015-10-01 11:10:16

Alles over Gan Rugs

MisterDesign is ontstaan door en voor designliefhebbers. We delen dan ook graag onze passie en kennis over bijzondere en unieke merken. Deze keer in de spotlight: Gan Rugs, een uniek Spaans merk met een gave collectie handgemaakte design vloerkleden, kussens en luxe zitmeubelen.

De roots van Gan Rugs liggen bij het merk Gandia Blasco, wat meer dan zestig jaar geleden is begonnen als textielfabrikant. Al snel maakte het merk naam door de innovatieve outdoor lijn Na Xemena en vele collecties voor binnen- en buitenmeubilair volgden. Toch is het merk Gandia Blasco haar roots nooit vergeten en keerden ze terug naar waar het ooit begon, met een collectie handgeknoopte tapijten en vloerkleden geproduceerd onder de naam Gan Rugs. En met groot succes!

Wat maakt Gan Rugs zo speciaal? De handen die het maken en de designers die de producten ontwerpen naar de expertise en skills van de makers! De band tussen deze ontwerpers en de handwerkers is hecht. Samen ontwikkelen zij stuk voor stuk producten die met liefde en zorg zijn gemaakt en zoeken ze hierbij naar de nieuwste technieken. Hierdoor is een prachtige unieke, kleurrijke en eigenzinnige collectie ontstaan met zichtbare invloeden uit verschillende culturen als Perzisch, Arabisch en het Middellandse Zeegebied. Het is de visie van Gan Rugs om het mooiste vakmanschap van handwerkers wereldwijd te combineren met unieke ontwerpen van designers wereldwijd. Technieken uit verschillende landen sieren de vloerkleden, kussens en poefs van het merk Gan Rugs, die met liefde en zorg zijn gemaakt. Ze worden allen met de hand gebreid, geknoopt, geweven, getuft, gerold, geborduurd met alleen de beste en eerlijke materialen. Hiermee streeft Gan Rugs naar een win-win situatie, waarbij handwerkers hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en interieur designers hun ideeën kunnen delen en uiten naar de wereld.

Het merk werkt samen met vele gerenommeerde designers wereldwijd. Zo hebben zij onder meer met Patricia Urquiola, Sandra Figuerola en de Belgische ontwerpster Charlotte Lancelot de mooiste vloerkleden, accessoires en luxe zitmeubelen geproduceerd. Zoals bijvoorbeeld de prachtige Bandas, Mangas, Silai, Canevas collectie!


Laat je inspireren
Het assortiment van Gan Rugs bestaat uit maar liefst meer dan 100 verschillende en unieke ontwerpen. Je kunt een deel van de collectie hier op onze website vinden. Beter nog is het te komen bekijken en voelen in onze winkel in hartje Den Bosch. Hier hebben wij maar liefst 25 kilo aan stalen liggen! Laat je net als ons inspireren door dit unieke Spaanse design merk!