Home-To-Be: Kay Bojesen

Gepubliceerd op 2016-11-15 13:09:06

Wekelijks schrijven onze gastbloggers over hun favoriete design artikel, inspiratie, eigen stijl en de mooiste merken. Deze week schrijft Aurélie, van LoveLife LoveFashion, over  de leuke diertjes van designmerk Kay Bojesen.

Gastblog, Kay Bojesen
Laten we voor de verandering eens met de deur in huis vallen: ik ben dol verliefd op de houten diertjes van Kay Bojesen. There it is, the cat’s monkey’s out of the bag.

Soms zijn de ludiekste interieur-items hetgeen wat van je huis een thuis maken. En deze veel te schattige houten diertjes zijn voor mij dé manier om een leuke knipoog in je interieur te verwerken. Bovendien vind ik ze impressive gemaakt. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor massief houten elementen, en bij deze items is het oog voor detail en afwerking simpelweg verbluffend… Eentje in huis halen staat dus hoog op ons wenslijstje. Alleen is de vraag: welke?! Want tjah, kiezen is niet eenvoudig. ^^

Mijn favoriet? Moeilijk te zeggen! Maar ik heb duidelijk een voorkeur voor de naturel varianten (je hebt er ook met kleurtjes). Voorlopig twijfel ik enorm tussen deze drie:

Monkey aka King Louis

Verkrijgbaar in 3 formaten en je kan er alle kanten mee uit. Dit aapje hang je aan een wandplank, wandrek, een kapstok, het hoofdeinde van je bed, je bureau… noem maar op. Mijn vriend had zelf al een naam voor deze als die er ooit komt: King Louis. KL voor de vrienden. ^^ En als je bezoek hebt kan je hem doorheen de avond stiekem verhangen.

Design Crush: Kay Bojesen

Foto links via elisabethheier.no - midden via noepahjertet.com - rechts via mydubio.com

Love birds

Call me sentimental, maar de naam alleen al doet me smelten. Bovendien krijg je hier twee diertjes voor de prijs van één. En zeg nu zelf, een stapel boeken ziet er toch instant mooier uit als je deze lovebirds een plekje erbovenop geeft.

Love Birds van Kay Bojesen

Foto links via elisabethheier.no - midden via noepahjertet.com - rechts via mydubio.com

Hippo

Tjah, ik heb iets met hippo’s. Sinds onze reis naar Zuid Afrika enkele jaren geleden ben ik ze op een andere manier gaan bekijken en kan ik niet anders dan ze schattig vinden. Helaas zijn ze super gevaarlijk in real life. Deze kleine houten variant is dus de enige veilige manier om ooit eentje dichtbij te hebben. 

Hippo van Kay Bojesen

Foto links stylizimoblog.com | rechts via trendenser.se

Meer lezen over Aurélie’s Home-To-Be plannen? Dat kan! Lees hier meer op haar blog!