Home-To-Be: Lente Terras

Gepubliceerd op 2016-04-19 13:31:20

Home-To-Be: Lente Terras
Wekelijks schrijven onze gastbloggers over hun favoriete design artikel, inspiratie, eigen stijl en de mooiste merken. Deze week schrijft Aurélie, van LoveLife LoveFashion, over haar tips en inspiratie voor een mooi design lente terras!

PROJECT HOME-TO-BE | IN 4 STAPPEN NAAR EEN LEUK LENTE TERRAS!

De lente is al even officieel in het land, maar stilletjes aan begint het weer er zich wat naar te gedragen. About time! ^^ Het zonnetje op onze snoet vorige week deed het lief en mezelf wegdromen bij onze vele toekomstige lentes en zomers in onze home-to-be. Het duurde echter niet snel voor we realiseerden dat we helemaal niet hadden nagedacht over 1 specifieke ruimte: het terras.

Gezien we op het bovenste verdiep zullen wonen in een klein appartementje, is het geen verrassing dat dat bijhorende terras ook… wel, compact zal zijn. Klein en fijn. Daar gaan we voor. Want het is niet omdat we beperkt zijn in ruimte, dat we het niet gezellig en breakfast-proof kunnen maken. Ach, buiten ontbijten op een mooie zonnige ochtend... Heerlijk! Voor diegene die m’n vorige artikels hebben gevolgd is het algemene thema waarschijnlijk al duidelijk. Veel lichte/witte tinten en minimalistische items die luchtig aanvoelen en de ruimte groter doen lijken. Dit zal voor ons terras niet anders zijn.

1. HOUE CLICK ROCKING CHAIR VS ARPER LEAF LOUNGE CHAIR

Of je nu gaat voor lezen, genieten van de warmte op je huid of gewoonweg om wat frisse lucht binnen te krijgen en je hoofd leeg te maken… alles start met het comfortabel kunnen zitten wil je graag enkele uurtjes aan één stuk op je terras kunnen doorbrengen. 

Om dat mogelijk te maken zitten we met een dilemma: Gaan we voor het ergonomische comfort die Houe Click Rocking Chair aanbiedt of gaan we voor het leuke minimalistische design van de Arper Leaf Lounge Chair? De tweede optie heeft een iets hoger prijskaartje maar zou wel minder aandacht opeisen en zo de sfeer rustiger houden. Langs de andere kant laat de Houe Click Rocking Chair je toe om ook eens lekker door te zakken en te genieten van een zonnige dag met een koel briesje. Plus het heeft leuke houten details die wat extra karakter toevoegen. Welke vinden jullie het mooist/leukst/meest praktisch?

MisterDesign, Gastblog, Lente Terras, Outdoor Design
left: via Misterdesign | Right: via masserialchimia_fasano

MisterDesign, Gastblog, Outdoor Design, Lente Terras
via: Houe.com

2. NORDAL HAPPY KRUK OUTDOOR VS HAY DLM

Eens we onze 2 kandidaten voor de mogelijke stoelen hadden gevonden, was het nog kwestie van een bijpassend tafeltje te vinden. Een klein bijzettafeltje waar je wat spulletjes op kwijt kan is meer dan voldoende voor ons. Voorlopig twijfelen we nog heel sterk tussen eentje van Nordal en een van HAY. Man man man, wie had gedacht dat ons kleine outdoor plekje nog voor de meeste dilemma’s ging zorgen. ^^

MisterDesign, Gastblog, Outdoor Design, Lente Terras
left: via Misterdesign | Right: via noepahjertet.com


MisterDesign, Gastblog, Outdoor Design, Lente Terras
via vtwonen

3. FERM LIVING PLANT BOX

Goed -- genoeg twijfels! Dit is er eentje waar we beiden meteen fan van waren! Deze super stijlvolle plantenbak van Ferm Living is perfect om wat natuur toe te voegen aan elke ruimte. Een must in mijn ogen om het echt gezellig te maken.  Niet alleen ziet het er mooi uit, het smalle formaat laat ons toe groen toe te voegen zonder veel aan waardevolle ruimte op te offeren. We like!!

MisterDesign, Gastblog, Outdoor Design, Lente Terras
left: via via nordiskehjem | right: via Misterdesign

4. FERM LIVING HEXAGON POT

Een te statisch interieur is gezellig noch huiselijk. Daarvoor dienen die kleine extra accentjes. Dezelfde logica kan je perfect toepassen buitenshuis. En deze Ferm Living bloempotjes familie zouden een perfecte aanvulling zijn om ons simplistisch terrasje om te toveren naar een eenvoudige oase van rust. Ze komen in verschillende kleuren en formaten, dus je kan naar hartenlust combineren. Verzamel ze in een setje naast de planten box van hierboven of plaats enkele kleine varianten op je bijzettafeltje. Hoe dan ook. Sfeer gegarandeerd lijkt me!

MisterDesign, Gastblog, Outdoor Design, Lente Terras
via Misterdesign


Kijken jullie ook zo hard uit naar mooi weer en ontbijtjes in de tuin/op je terras?