Home-To-Be: Natuur in Huis

Gepubliceerd op 2016-06-17 11:18:11

Wekelijks schrijven onze gastbloggers over hun favoriete design artikel, inspiratie, eigen stijl en de mooiste merken. Deze week schrijft Aurélie, van LoveLife LoveFashion, over natuur in huis met de prachtige design accessoires als de mooiste vazen en potten!

MisterDesign, Gastblog, Vazen, Design Interieur, Trend Botanisch, Groen in Huis

PROJECT HOME-TO-BE | HAAL DE NATUUR IN HUIS

Je hebt zo van die dagen dat je in niks veel zin hebt. Bij mij gebeurt dat meestal op zo’n grauwe natte dagen. En hoewel het al bijna zomer is, hier in België zien we daar vandaag niets van. Hallo regen en wind, I really don’t like you.

Gelukkig zijn er altijd dingen te bedenken die wel leuk zijn… Op de bank naar een film kijken onder een stapel dekentjes bijvoorbeeld. Daarnaast hebben het lief en ik genoeg to do’s op de agenda voor ons Home-To-Be project. En de grootste to do blijft het bijschaven van onze interieurplannen en knopen doorhakken.

Om de boel op zo’n grijze dag toch wat op te fleuren viel mijn oog op leuke manieren om de natuur naar binnen te brengen in ons toekomstig appartement. Niks leuker dan opstaan en een mooi bos bloemen op tafel aanschouwen. Of ook leuk (en iets goedkoper dan wekelijks bloemen in huis halen): experimenteren met planten in diverse soorten en formaten. En geen bloemen en planten zonder leuke houders natuurlijk. Juist, je kan je die net zo goed in een eenvoudige elegante vaas steken. Maar des te mooier komen deze kleine stukjes natuur in huis tot hun recht met een mooie basis. Jaja, je kan al raden waar dit naartoe gaat, niet. ;)

Toen ik het 20-tal tabladen in mijn browser zag open staan (ben ik de enige die dit doet?) viel het op dat ik duidelijk een voorkeur heb voor geometrisch vazen en potten. Ze zijn vaak simplistisch en effen qua kleur maar door de speelse geometrische vormen krijgen ze meteen een boost aan karakter. Heel leuk op z’n eentje of in combinatie met andere geometrische modellen in verschillende formaten, kleuren of materialen.

Enkele leuke van o.a. Studio Pepe Heykoop, Muuto en Ferm Living zie je hieronder. Welke is jouw favoriet?

MisterDesign, Gastblog, Interieur Design, Trend: Botanisch, Groen in huis

Naast geometrische pareltjes heb ik een zwak voor transparante exemplaren. Niet de klassieke doorzichtige vazen maar de kleurrijke varianten en met voorkeur in pasteltinten of groen. M’n liefde hiervoor is er eentje die langzaamaan is gegroeid en er vooral is gekomen door de botanical vibes die je overal tegenkomt.

Zowel pasteltinten of grasgroen staan echt prachtig in een licht interieur. Hetgeen we uiteindelijk willen. En door de subtiele kleurtinten zorg je ervoor dat een lichte ruimte toch net iets huiselijker gaat aanvoelen. Geloof me maar. Ik heb de ontdekkingstocht zelf meegemaakt. ^^

Mooie voorbeelden en grote favoriet zijn de Elevated en Silent Vases van Muuto. Ondertussen ware klassiekers in hun categorie.

MisterDesign, Gastblog, Design interieur, Trend: Botanish

Voor planten blijft mijn all-time favorite de mooie strakke Plant Box van Ferm Living. Sinds ik deze tegenkwam heb ik nog geen andere gespot die mij even enthousiast krijgt. Dat wilt niet zeggen dat er geen andere leuke te verkrijgen zijn maar hey, waarom verder zoeken als prince charming recht voor je neus staat. Deze is er trouwens in diverse poederkleurtjes. Mixen en matchen kan dus naar hartenlust. 

MisterDesign, Gastblog, Interieur Design, Trend: Botanisch

left: via via nordiskehjem

Oh, nog een groot voordeel van je investering in mooie potten en vazen? Zelfs zonder bloemen of planten staan ze leuk! Of wees creatief en vul ze op met leuke accessoires. Kerstballen tijdens eindejaar, snoepen als Halloween er aan komt of fruit als je te lui bent die ene fruitschaal uit te spoelen. Because hey, why not!?

Meer lezen over Aurélie’s Home-To-Be plannen? Dat kan! Lees hier meer op haar blog!