Home-To-Be: Ronde Spiegels

Gepubliceerd op 2016-09-22 07:50:13

Wekelijks schrijven onze gastbloggers over hun favoriete design artikel, inspiratie, eigen stijl en de mooiste merken. Deze week schrijft Aurélie, van LoveLife LoveFashion, over te gekke ronde spiegels!

Gastblog Aurelie, MisterDesign, Ronde Design Spiegels

PROJECT HOME-TO-BE | RONDE SPIEGELS

Mijn mening? Ronde spiegels zijn enorm underrated. Gelukkig zijn ze aan een flinke opmars bezig. En zeg nu zelf, rond is toch zoveel hipper dan de klassieke vierkante of rechthoekige exemplaren. Je kan er meerdere combineren, spelen met kleuren en diameters of je kan 1 grote plaatsen. Of, ook heel hip: ronde spiegels die dmv een lederen band of ketting opgehangen worden.

MisterDesign, Gastblog Aurélie, Ronde design spiegels
Foto links en rechts via decoist.com | foto midden via dwr.com

Gastblog, Misterdesign Aurelie, Ronde Spiegels
Foto’s via homedecorbydana | westelm.com | redfoxandwilcox.com.au

Voor onze hal zijn we zelf al even op zoek naar een badass exemplaar. Liefst eentje met niet teveel tralala maar toch het nodige karakter. Gewoon eenvoudig, minimalistisch en strak. Er mag zelf een hoekje af zijn, een figuurlijk hoekje dan. Altijd cool is wanneer het eentje is met een grote diameter. Ons exemplaar mag best een grote worden gezien het ons statement piece voor de ruimte wordt. Een echte blikvanger bij het binnenkomen terwijl het tegelijkertijd meteen de hal ruimer doet aanvoelen. Enfin, dat is het plan toch. Want tjah, heel groot zal onze hal niet zijn.

MisterDesign, Gastblog, Aurelie, Ronde Spiegels
HAY en Petite Friture via Misterdesign | Stockholm via IKEA | Circum via decoist.com 

Een van de kansmakers is o.a de HAY Strap Mirror. Deze is verkrijgbaar in 2 formaten: diameter 50cm en 70cm. Als we het iets budget vriendelijker willen aanpakken is de Stockholm spiegel van IKEA ook een mooie alternatief. Tegenover een budgetversie hoort uiteraard een duurder exemplaar. Maar hoe mooi is de ronde Circum spiegel! Met het dunne minimalistische frame en de grote formaten (#cm, 90cm of 110cm) is dit ideaal voor wie een echte eye-catcher wilt. Het spiegelglas is ook wat specialer. Een grijze ondertoon of roze. Het is de meerprijs echt wel waard. Alleen jammer dat er geen witte variant bestaat. Dan een vierde topper is die van Petite Friture, de Francis spiegel. Een one of a kind spiegel die eigenlijk ook een kunstwerkje is. Moest deze in een grotere variant bestaan (deze is 60cm) was de beslissing snel gemaakt!

Kennen jullie nog een mooie ronde spiegel? En wat heb jij liever... ronde of vierkante exemplaren?
Meer lezen over Aurélie’s Home-To-Be plannen? Dat kan! Lees hier meer op haar blog!