Home-To-Be: Design Stoelen

Gepubliceerd op 2016-04-05 07:59:32

Home-To-Be: Design Stoelen

Ook al is het dezer dagen volledig toegestaan te mixen en matchen (en toegegeven, ik vind het best wel leuk) geef mij maar 6 dezelfde stoelen voor de eettafel. Variatie breng ik persoonlijk liever door op zoek te gaan naar een leuke bureaustoel, een tof bijzetstoeltje, een krukje of een schommelstoel.

Afgelopen maanden stootte ik hier en daar tegen zo’n exemplaar om U tegen te zeggen. Met andere woorden: meer dilemma’s en keuzestress. #luxeprobleem

Kijk je even mee welke pareltjes mijn top 5 hebben gehaald?

1. VITRA EAMES RAR SCHOMMELSTOEL

Mijn ultieme nummer 1 blijft toch wel deze klassieker van Vitra. Niet alleen ziet deze er mooi uit, een schommelstoel in huis brengt een zekere gezelligheid en geborgenheid met zich mee. ’s Avonds in de schommelstoel met een warm kopje tee of hot coco, ingewikkeld in een fluffy dekentje en een leuke film op tv… Wat heeft een mens nog meer nodig. Oké, zet daar nog eens een kerstboom naast met wat pakjes onder en het plaatje is compleet. In de zomer kan je deze makkelijk naar buiten verhuizen voor gezellige laat-zomer avonden.

MisterDesign, Gastblog, Top 5 Designstoelen, Design Stoelen, RAR, Vitra

left: via nordicleaves.com | middle: via planete-deco.fr | rechts: via Kristina Miletieva

2. ARTIFORT 500 SERIES SCHOMMELSTOEL

Hoewel de Vitra Eames al jaren op de wishlist staat, moet ik eerlijk toegeven dat ik spontaan vlinders in de buik kreeg toen ik deze van Artifort tegen kwam. De kleur, die vorm, de eenvoud, het comfort.. Prachtig exemplaar dat zeker en plekje verdient in m’n top 5. Enige nadeel? De prijs. Als je dacht dat de Eames schommelstoel een grote investering is, think again. Want voor deze beauty mag je een 4-tal keer langer sparen. Hoe dan ook, een geweldig pronkstuk voor elk huishouden.

MisterDesign, Gastblog, Top 5 Designstoelen, Design Stoelen, Artifort, FK Loungestoel

3. HAY ABOUT A LOUNGE CHAIR

Voor wie snel zeeziek wordt en dus liever geen schommelstoel in huis haalt is deze van HAY een topper. #flauwtje Lijkt me een super exemplaar als bijzetstoel voor in de slaapkamer. Zeker als we deze dichtbij onze kleerkast kunnen positioneren. Altijd makkelijker om al zittend je outfit uit te kiezen. ^^ Zeker wanneer je vroeg in de ochtend net wakker bent en volop je evenwicht probeert te vinden. En dat alles met slechts 1 open oog!

Het lief ziet vooral het gemak om kleren heel hoog te kunnen stapelen op dit stoeltje. Daar komt uiteraard niets van in huis. ^^

Voor wie een grote zithoek heeft of de optie een extra lounge hoekje te creëren. Dit pareltje is daar ideaal voor!

MisterDesign, Gastblog, Top 5 Designstoelen, Design Stoelen, HAY, About A Lounge

Links: via lunehjem.no | rechts: via fancy.com
 

4.  PASTOE KM05 WIRE KRUK

Van groot en opvallend naar minimalistisch en klein. Het design van dit Pastoe krukje in draadstaal viel me meteen op. Less is more is echt een gepast gezegde bij deze. En yup, hij komt er sowieso! De witte variant.

In welke ruimte deze precies een plekje zal krijgen is een ander verhaal. Gelukkig is deze enorm multifunctioneel inzetbaar. Als bureaustoeltje, als zitje in de badkamer of aan je make-up tafel, in de hal om je schoenen makkelijk aan te doen… Genoeg opties. En, best of all, doordat het zo compact en minimalistisch is, is deze perfect voor een kleinere woning. Check!

MisterDesign, Gastblog, Top 5 Designstoelen, Design Stoelen, Pastoe, KM Wire, Wire Stool

Pictures by pastoe.com, jandejong

5. PASTOE SM05 WIRE CHAIR STOEL

De grote broer van de Wire kruk zeg maar. Als onze eettafel stoelen ooit aan vervanging toe zijn worden het sowieso deze. Allemaal hetzelfde model maar misschien wel een mix van kleurtjes voor het speels te houden. Doordat er gewerkt wordt met draadstaal kan er veel licht passeren, wat compacte ruimtes meteen groter doet aanvoelen. Heel welkom bij ons kleine Home-To-Be plekje.

MisterDesign, Gastblog, Top 5 Designstoelen, Design Stoelen, Pastoe, Wire Chair, SM05

Pictures by pastoe.com

Welke van bovenstaande is jullie favoriet? Laat het hieronder weten in de comments! Meer lezen over Aurélie’s Home-To-Be plannen? Dat kan! Lees hier meer op haar blog!

 Laat je reactie achter

* Verplichte velden