Project Home-To-Be III

Gepubliceerd op 2016-02-16 12:46:30

Project Home-To-Be III

PROJECT HOME-TO-BE | VERLICHTING & LAMPEN

Of het nu over renoveren gaat, iets nieuws bouwen of intrekken in een nieuw nestje: verlichting is iets waar veel mensen pas in de laatste fase aan denken. Begrijpelijk. Er zijn veel andere beslissingen te nemen along the way en bovendien is het kiezen van de juiste verlichting geen eenvoudige taak. Eens je eindelijk weet wat je wilt moet je ook nog rekening houden met dat vettig prijskaartje. Het is best een prijzig iets van zodra je afwijkt van de doorsnee opties.

Doordat we vrij vroeg in het proces moesten bepalen waar de verschillende lichtpunten zouden komen, werden we met de neus op de feiten gedrukt en zowat gedwongen om hier meteen en actief over na te denken. (Achteraf gezien een héél goed iets.) Want een lichtpunt voorzien in het midden van je keuken of leefruimte is in realiteit niet noodzakelijk de beste oplossing. Bij ons kwam daar nog dat heel hoog plafond bij in de leefruimte. Dat heel hoog plafond dat nog eens schuin gaat ook. Dit alles zorgde er voor dat we best creatief uit de hoek moesten komen. Bovendien willen we zeker zijn dat er voldoende verlichting zal zijn in de volledige ruimte. Niemand die in een donkere grot wilt wonen, toch?

LEEFRUIMTE

MisterDesign, Gastblog, Aurelie, LoveLifeLoveFashion, Design Verlichting
Links: via Light Online | Midden: via Lightfactory | Rechts: via Interiorjunkie

Wat het uiteindelijk is geworden? Mits een heleboel research op Pinterest en een dagelijkse portie interieur magazines te hebben verslonden, hebben we besloten om voor een railsysteem te gaan in de volledige leefruimte. Hierdoor kunnen we spots richten op verschillende elementen of op de muur om de hoogte in de, uuh, spotlight te plaatsen. Maar we kunnen net zo goed extra spots gaan toevoegen indien dat nodig zou zijn. Voor de zithoek (= de plaats waar het plafond op z’n hoogste zal zijn (zo’n 6 meter!)) hebben we een extra lichtpunt voorzien voor een prachtige eye-catcher. In een vorig artikel had ik het al over Vertigo lamp en onze zinnen staan nog steeds op dit exemplaar. Waarschijnlijk de witte variant om het allemaal wat zachter te houden.

Boven de eettafel zullen er waarschijnlijk drie heel eenvoudige lightbulbs komen. Met een houten houdertje of misschien ook wel marmer. Ik lig altijd in tweestrijd ... Welk materiaal vind jij het leukst?

SLAAPKAMER

MisterDesign, Gastblog, Aurelie, LoveLifeLoveFashion, Design Verlichting

Links: via DIY Ikea hack Pinterest | Rechts: Anna Kern via skönahem.com


In de slaapkamer gaan we voor goedkopere opties en wat DIY-creativiteit. Gewoon wat snoer, lightbulbs, metaal/hout en there will be light. Een mooi en eenvoudig nachtlampje dat uit de weg hangt en een gelijkaardig idee als algemene verlichting in de kamer zal er een mooi geheel van maken.

FAVORIETEN


MisterDesign, Gastblog, Aurelie, LoveLifeLoveFashion, Design Verlichting

Links: MisterDesign | Rechts: via MadAboutTheHouse


Dus, een little recap: Doorheen de hele leefruimte zal er een railsysteem zijn met verschillende spots. Boven de eettafel zullen light bulbs met een houten of marmeren houder voor extra gezelligheid zorgen (hoe mooi zijn deze van &Tradition, en een heuse eye-catcher voor de zithoek (mijn crush voor Vertigo blijft aanhouden). Voor onze slaapkamer worden creativiteit en eenvoud de basis en gaan we voor enkele simple witte lichtsnoeren met eventueel een accentkleurtje zoals deze hierboven van Frama.

Ook heel leuk voor wie geen lichtpunt heeft maar wel extra licht nodig heeft is een wandlamp zoals de foto hierboven. Gewoon bevestigen in de buurt van een stopcontact et voila! De Vitra Potence wandlamp is een mooie. Maar het komt met een prijsje. Zei er iemand ijsje?! Helaas ... prijsje. (Ok, dat was een flauwe. Maar nu heb ik wel zin in een ijsje.)

Wat denken jullie? Leuke ideeën? Of begaan we een grote blunder? ^^

Meer lezen over Aurélie’s Home-To-Be plannen? Dat kan! Lees hier meer op haar blog!

Cover foto: via decor8blog.com