Home-To-Be: Accessoires

Gepubliceerd op 2016-07-12 09:51:38

Wekelijks schrijven onze gastbloggers over hun favoriete design artikel, inspiratie, eigen stijl en de mooiste merken. Deze week schrijft Aurélie, van LoveLife LoveFashion, over het decoreren van je wandplanken met de mooiste design accessoires.

Gastblog MisterDesign, Aurelie, Wandplank Design Accessoires

PROJECT HOME-TO-BE | LEUKE WANDPLANK SPULLEN

Wie m’n Home-To-Be avontuur volgt heeft me er alvast over horen praten: die lange smalle muur in de woonkamer waar we best wel wat moeite mee hadden. Wel, die lange smalle muur heeft eindelijk vorm gekregen. Yay! ’t Is te zeggen: op papier dan toch.

Het plan? We gaan met leuke wandplanken werken. Enkele in het hout, enkele in het marmer. En geen enkele zal hetzelfde zijn. Sommige zullen langer worden, andere dan weer ietsje dieper. Zo creëer je een leuk speels effect en heeft iedere plank meteen een ander doel.

Gastblog, MisterDesign, Aurelie, Wandplank Design Accessoires

Gezien het nog even wachten is tegen dat we de handen uit de mouwen kunnen steken (nòg een DIY projectje op de agenda), kan ik wel al wegdromen over de aankleding ervan. Toegegeven, er is zoveel keuze als het op leuke design accessoires aankomt dat we soms het bos door de bomen niet meer zien. De key ligt dus in het zorgvuldig uitkiezen van de juiste en leukste spulletjes.

1. Less is more
Geen idee of jullie dit ook soms ervaren, maar bij mij is het zo dat ik dikwijls net wat teveel op zo’n wandplank kwijt wil. En dat terwijl ik nochtans een echte “less is more”-madam ben.

Dus note to self en andere met ditzelfde probleem: kies je leukste spullen uit en berg de andere op. Het is een harde wereld, maar heeft ook voordelen hoor. Niet alleen komen de items die je wel tentoonstelt des te mooier tot hun recht, je kan vaker afwisselen omdat niet alles tegelijkertijd in je interieur zichtbaar is. 

Gastblog, MisterDesign, Aurelie, Wandplank Design Accessoires

Pic via omakotivalkoinen.casablogit.fi

2. Kleurenpalet

Persoonlijk heb ik een voorkeur voor eenzelfde kleurenpallet. Mooi zacht en licht.

Om het niet saai te maken denken we eraan om enkele marmeren items te laten terugkomen op de houten wandplanken -- en op z’n beurt dan weer enkele houten decoratiespullen op de marmeren planken. Opnieuw om het wat speels te maken.

Prachtige marmeren opties zijn bijvoorbeeld de &Tradition tafellamp, de marmeren kaarsenhouders van Menu of de Mellis Bowl schaal waar je meteen enkele kleine prulletjes in kwijt kan. Helemaal fan ben ik van de Pepe Marble Spiegel. Hoe pretty is die!?

Als houten accessoire zijn de Kay Bojesen diertjes of het Wooden Houten Hand van Hay ware klassiekers geworden. Beide mooi. Maar een houten kaarsenhouder is misschien net dat tikkeltje origineler. En brengt meteen sfeer als je kaarsje aanstaat.

Gastblog, MisterDesign, Aurelie, Wandplank Design Accesoires

Heb je het toch liever kleurrijk? Ga dan voor complementaire kleuren of ga voor toon op toon. Werkt altijd mooi.

3. Eye catcher
Een mooie eye catcher is altijd tof. Heel leuk (en praktisch) zijn de speakers van Vifa Helsinki. Ze komen er in prachtige pastelkleurtjes maar hebben ook een g-e-w-e-l-d-i-g-e groene variant. Welke vind jij het mooist?


Gastblog, MisterDesign, Aurelie, Wandplank Design Accessoires

picture links via ideaing.com

4. Boeken en planten

Geen wandplank zonder boeken en plantjes. Of dat vind ik toch. Enkele mooie of interessante boeken en leuke plantjes maken het geheel altijd huiselijk. En dat willen we toch, niet? Het is ook altijd leuk om enkele toffe kaarsen bovenop zo’n stapel boeken te plaatsen.

Gastblog, MisterDesign, Aurelie, Wandplank Design Accessoires

Pic links via theyallhateus.com | rechts via mydomaine.com

5. Positionering

Eens je al die leuke spulletjes verzameld hebt wil je die natuurlijk mooi presenteren. Om dat te doen is het belangrijk ze mooi te schikken. Zoals ik in het begin al aanhaalde: don’t overdo it. Ga niet alles gaan uitstallen zoals een altaar. Beter is om te groeperen en paren te vermijden. Onpaar werkt altijd beter. Zo creëer je evenwicht zonder symmetrisch te gaan werken. Als grafisch designer zou ik hier uren over kunnen doorgaan, maar laat ik dat maar niet doen. ^^

Hebben jullie nog leuke items die een must zijn op een wandplank?

Meer lezen over Aurélie’s Home-To-Be plannen? Dat kan! Lees hier meer op haar blog!
Cover picture via thedesignchaser.com