Top 5 Design Salontafels

Gepubliceerd op 2016-03-02 10:24:32

Top 5 Design Salontafels

Al enige tijd ben ik mij aan het oriënteren op een nieuwe salontafel voor in de zithoek. Zoveel keus op dit vlak! Van stoer industrieel tot strak en modern en alles daartussen. Dat mijn salontafel bij mijn Scandinavische woonstijl moet passen ben ik al over uit. Maar dan al die andere aspecten... Wil ik een ronde tafel, een vierkante of doe ik eens gek en ga ik voor rechthoekig. Het komt erop neer dat ik er nog niet volledig uit ben.

Momenteel heb ik een rond model staan die qua afmeting vrij fors is met een diameter van 80 centimeter. Dit bevalt erg goed omdat ik genoeg plek heb voor accessoires en praktisch gezien vind ik het fijn omdat ik nooit ruimte te kort kom op tafel wanneer ik gasten heb. Het is nu de trend om meerdere bijzettafeltjes bij elkaar te zetten en ook ik heb dit geprobeerd. Maar op de een of andere manier kan ik hier maar niet aan wennen. Het is in mijn zithoek dan al snel rommelig en te druk. Overigens vind ik het bij anderen altijd geweldig staan en baal ik stiekem dat ik qua salontafel niet veel kan afwisselen hierdoor. Mede daardoor mijn zoektocht naar de ideale design salontafel die kwalitatief gezien aan mijn eisen voldoet, die passend is in mijn Scandinavische woonstijl, qua formaat ruim is en een tafel waar ik niet snel op uitgekeken zal raken. Dat is mijn eisenpakket! Valt best mee toch?

Ik moet een meubelstuk altijd kunnen visualiseren in een woonruimte om te zien of het bij mij past of niet en dus ben ik via Pinterest op zoek gegaan naar uiteenlopende salontafels. Hieruit is een top 5 onstaan die ik hieronder in willekeurige volgorde met jullie deel.

Gastblog, Koselig, MisterDesign, Interieur, Top 5 Salontafels, Tablo, Normann Copenhagen

De Tablo salontafel van Normann Copenhagen. Deze prachtig minimalistisch vormgegeven salontafel spreekt mij enorm aan vanwege zijn ronde vorm, ruime afmetingen (Ø78) en eikenhouten poten. Deze tafel is in meerdere kleuren en afmetingen verkrijgbaar dus ook als je een kleiner model zoekt slaag je met deze tafel.

Gastblog, Koselig, MisterDesign, Interieur, Top 5 Salontafels, Around Table, Muuto

De Around Table van Muuto. Verkrijgbaar in twee afmetingen en in meerdere kleuren en houtsoorten. Deze tafel is minimalistisch, maar vind ik een chique uitstraling hebben. De opening in de opstaande rand is slim bedacht, je moet er niet aan denken om telkens de stofzuiger te moeten pakken voor het weghalen van kruimeltjes. Je veegt ze nu heel gemakkelijk richting de opening van de tafel, hand eronder en klaar.

Gastblog, Koselig, MisterDesign, Interieur, Top 5 Salontafels, Tray Table, HAY

De Tray salontafel van Hay. Deze salontafel geeft je optisch gezien meer ruimte in de woonkamer vanwege het onderstel van gepoedercoated staal. Handig is dat het blad los op het onderstel ligt en je deze dus ook als dienblad kunt gebruiken. Omdat deze tafel qua afmeting iets kleiner is (grootste formaat is 60 bij 60cm) is het toch het overwegen waard om te kiezen voor twee tafels. Vanwege het rustige, eenvoudige uiterlijk van deze tafel zal het niet snel te druk ogen.

Gastblog, Koselig, MisterDesign, Interieur, Top 5 Salontafels, LTR, Vitra

De Vitra LTR bijzettafel. Klein maar oh zo fijn dit geweldige bijzettafeltje ontworpen door Charles & Ray Eames. Het tafelblad is van multiplex met een bovenlaag van hard kunststof, het onderstel verchroomd rondstaal. Dit tafeltje doet mij zo erg twijfelen of ik dan toch niet voor meerdere bijzettafels in een groepje moet gaan..

Gastblog, Koselig, MisterDesign, Interieur, Top 5 Salontafels, Thin Tafel, Ethnicraft

De Ethnicraft Thin salontafel van Ethnicraft. Deze tafel vind ik qua vormgeving echt prachtig en nét iets praktischer dan de Tray tafel van Hay omdat je op deze tafel heerlijk je voeten kunt leggen na een lange werkdag. Het blad is van massief eiken en het onderstel van roestvrij staal. Deze combinatie vind ik helemaal te gek.

Nu wordt het een kwestie van goed nadenken, voor- en tegens met elkaar afstrepen en uiteindelijk een keuze gaan maken! Voor welke design salontafel zou jij gaan?

Dit is de eerste gastblog van Sandra voor MisterDesign! Sandra is oprichter van Koselig; een persoonlijke blog over interieur en styling. ‘Koselig’ is Noors voor ‘gezellig’ en dat is precies de sfeer Sandra in huis creëert door middel van de mooiste design meubels en woonaccessoires. In augustus 2014 heeft ze haar eerste huisje gekocht en is nog dagelijks bezig met de styling. Want als interieur addict ben je nooit klaar! Voor MisterDesign schrijft ze maandelijks over haar inrichting, favorieten en mooiste design vondsten. Blijf onze blog volgen voor meer updates van Sandra of een van onze andere gastbloggers