Gelderland Meubelen

Gepubliceerd op 2015-07-28 12:23:49

Gelderland, vanaf meet af aan werd duidelijk dat de Scandinavische invloeden rijkelijk bij het Gelderse bedrijf aanwezig waren. Moderne vormgeving en hoekige vormen waren kenmerkend voor de stijl van Gelderland. Ook legde het bedrijf de nadruk op hoogwaardigheid en comfort.
Geschiedenis
De rijke geschiedenis van Gelderland heeft ze niet alleen een behoorlijke dosis status opgeleverd, óók heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat er vier productlijnen met ieder een eigen label op de markt kwamen. Zo is daar Gelderland zelf, een label dat vooral in één adem genoemd kan worden met tijdloos en ingetogen design. Als tweede label zette men Young op de markt. Dit design staat synoniem voor casual en heeft een vlotte uitstraling. De derde succesformule kwam onder de naam Arx in de designwereld terecht. Een barok stijl met een licht klassieke inslag. Luna tot slot, behelst een serie gestoffeerde bedden.

Vooraanstaande ontwerpers die hun diensten voor Gelderland inzetten zijn: Jan des Bouvrie, Roderick Vos, Bertjan Pot en Scholten & Baijings.

6570 & 7400 Fauteuils
De 6570 Fauteuil is een ontwerp van Jan des Bouvrie en ondertussen een echte designklassieker. Het is een uiterst comfortabel fauteuil waarbij combinaties zijn gemaakt met diverse materialen. De poot is mogelijk in hout of chroom, het frame is van chroom en de bekleding is mogelijk in stof of leder. Een diversiteit aan mogelijkheden maakt deze stoel geschikt voor ieder interieur! Net als het 7400 Fauteuil, een ontwerp van Scholten & Baijings wat als een kameleon zijn plek in elk interieur vindt. Laat je omarmen en word verrast door het comfort van de strak als een huid beklede schaalvorm van vormschuim. Hij draait lekker soepel en is een relaxte set in combinatie met de bijpassende voetenbank.

4800 Bank
Een andere klassieker van het merk Gelderland is de 4800 bank, van het ontwerp van Henk Vos. Dit tijdloze model kent vele varianten, waaronder banken, fauteuils en hoeken. Voor ieder wat wils en in vele verschillende stoffen en materialen te verkrijgen. Benieuwd hoe deze klassieker zit? Kom hem uitproberen in onze showroom in Den Bosch onder het genot van een lekkere kop koffie.
4800 Bank - Gelderland
* Kussens in uiteenlopende stijlen


7400 & 7330 - Gelderland
* De Hilda Theelichthouder is een van de bestsellers


7780 Bank - Gelderland
* Veel accessoires van marmer, love!