Hee Welling

Gepubliceerd op 2015-07-28 14:37:08

Hee Welling is geboren in 1974 en studeerde als ontwerper van de Deense Design School in Kopenhagen in 2003 af. Hij is gespecialiseerd in producten en meubelontwerp. Hee Welling's ontwerpen zijn diep geworteld in de Scandinavische design traditie, dat komt duidelijk in zijn eenvoudige, functionele en verfijnde ontwerpen naar voren. Vorm en functie zijn de twee belangrijke richtlijnen in zijn werken, waar hij vooral bekend staat om zijn HAY stoelen.Onmiddellijk na het afstuderen vestigde hij zijn Hee Welling Design Studio in Kopenhagen. Naast het werken in zijn eigen studio, onderwijst hij ook internationale studenten aan de Deense Design School. Hee Welling's werk is tentoongesteld op beurzen in Keulen, Londen, New York, Milaan, Singapore, Stockholm en Tokio.

Meest bekende ontwerp Hee Welling is de Hee stoel voor Hay in 2004. De stoel is leverbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. De Hee eetkamerstoel, Hee loungestoel en Hee barkruk. Het idee voor de Hee stoelen vloeit voort uit de ambitie om een eco-vriendelijke stoel te maken, waarvan de materialen gemakkelijk recyclebaar zijn. Het uitgangspunt was het vervaardigen van een leuke en eenvoudige stoel die zou passen op de meeste locaties. Aan de serie is niets overbodig of versierd en niets kan worden verwijderd zonder verlies van de functie. De Hee stoel wordt onder andere gebruikt in de nieuwe Opera van Oslo en in het Australische parlement. De stoel is stapelbaar en ook geschikt voor gebruik buitenshuis.

Hee Welling heeft in 2012 een nieuwe collectie ontworpen voor HAY, About A Chair. Ook bij deze collectie is de Scandinavische inslag goed terug te zien in de designs

Hee Welling Design

Hee Welling Design

Hee Welling Design