SPECIAL: Hella Roadshow

Gepubliceerd op 2016-07-28 10:26:59

SPECIAL: Hella Roadshow

De gehele maand augustus vormt MisterDesign het podium voor de Hella Roadshow van Vitra! Hier staan de meest iconische ontwerpen van Nederlands top ontwerpster Hella Jongerius voor Vitra centraal. Zoals de vernieuwde Polder Sofa en Polder Compact, maar ook de East River stoelen en een Danskina Duotone vloerkleed. Een unieke kans voor alle liefhebbers van deze prachtige ontwerpen en Vitra designmeubels! Mis het niet en bezoek nog voor 1 september onze winkels in Den Bosch.

 Quote Hella Jongerius

Hella Jongerius
Nederlands top ontwerpster Hella Jongerius heeft een unieke en kenmerkende stijl, waarin ze industrieel en ambachtelijk, high- en lowtech, traditioneel en eigentijds samenbrengt. Hier benadrukt ze consequent het belang van kleur en oppervlak in hedendaags design. Voor Vitra ontwierp Hella de iconische stukken als de Polder Sofa en de East River Chair.


Hella Jongerius Colour Library

Vitra Colour & Material Library
Kleur en materiaal loopt als een rode draad door het leven van Hella. In 2007 werd zij door Vitra aangesteld als Art Director met als doel het ontwikkelen van een kleur en materialen systeem, waarbinnen de speciale en karakteristieke producten uit de collectie worden benadrukt en bijgewerkt. Een uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden van kleur, textuur, finishes en materialen resulteerde in de Vitra Colour & Material Library. Een omvangrijk kleurenpalet, dat de hele Vitra-collectie een eigen identiteit verleent en vrijwel onbegrensde combinaties van materialen, bekledingsstoffen en producten mogelijk maakt.


Polder Sofa's, Hella Jongerius voor Vitra
Polder Sofa
De iconische zitbank Polder Sofa werd door Hella ontworpen in 2005. Het concept was gebaseerd op het creëren van een collage bestaande uit verschillende textiel structuren en verscheidene tinten per kleur. Door het vlakke, lage en langgerekte ontwerp, doet de Polder Sofa denken aan een oer-Hollands polderlandschap.

De Polder Sofa en Polder Compact kennen beiden een groot comfort door de grote zitkussens met zachte stoffering. De vorm is wat beide van elkaar onderscheidt. Zo heet de Polder Sofa een asymmetrische structuur met aan de ene zijde een armleuning en de andere zijde een los platform. Deze laatste is een los onderdeel, waardoor hij ook als Ottoman te gebruiken is. Bij de Polder Compact is de sofa uitgevoerd met aan beide zijdes armleuningen in verschillende hoogtes.

De Polder Sofa’s zijn bekleed in stoffen, speciaal ontworpen door Hella Jongerius voor Vitra. Hier is een keuze in vier kleurgroepen: groen, rood, goudgeel en nachtblauw. De knopen zijn collages van gekleurde kunststof, aluminium en leder en vormen hierdoor een opvallend en uniek detail.

Shop Polder Sofa bij MisterDesign

East River Chair, Hella Jongerius voor Vitra

East River Chairs, Hella Jongerius voor Vitra

East River Chair

De kenmerkende mix van industrie en handwerk, kunst en techniek, en traditioneel en modern zie je duidelijk terug in de East River Chair. Leuk om te weten: het ontwerp van de East River Chair is gebaseerd op een ontwerp van een stoel welke Hella Jongerius en Vitra hebben ontwikkeld voor het hoofdkantoor van de VN in New York in 2013.

De combinatie van verschillende kleuren maakt dat de East River Stoel verschillende uitstralingen heeft: van discreet en subtiel tot vrolijk en helder. En de handgreep aan de achterzijde maakt het makkelijk de compacte fauteuil te verplaatsen.

Shop East River Chair - Vitra

Danskina bij MisterDesign

Special: Danskina bij MisterDesign
Danskina is een pionier in het maken van karpetten, waar zij vakmanschap combineren met innovatieve productietechnieken. Hella Jongerius ontwierp o.a. de Duotone collectie, bestaande uit handgeweven kleden van 100% wol. Speciaal voor de Hella Roadshow hebben wij het Danskina Duotone vloerkleed in de kleur #111 in onze winkel. Ervaar nu ook zelf de prachtige kwaliteit van Danskina! 
East River Chairs, Hella Jongerius voor Vitra

Kom en ervaar zelf het comfort van o.a. de Polder Sofa's en de East River Chairs! De Hella Roadshow zal de gehele maand augustus te zien zijn in beide winkels te Den Bosch. Naast de items uit de Roadshow hebben we natuurlijk ook andere prachtige designiconen van Vitra, waaronder de Eames Lounge Chair en de Grand Repos! 

Elephant Pad, Hella Jongerius, MisterDesign