How to: Kleine Badkamer

Gepubliceerd op 2016-01-07 08:36:42

Uit volle borst meezingen en je haarborstel als microfoon gebruiken, schrikken van je just-out-of-bed look (zijnde positief of negatief -- laat ik even in het midden), ontdekken dat dat puistje eindelijk weg is… Hoe je het ook draait of keert: zo goed als elke dag start in de badkamer. Om onze dagen zo optimaal mogelijk te kunnen starten, hebben we reeds de nodige aandacht aan deze ruimte gespendeerd. Bezoeken aan heel wat winkels hoorde daar uiteraard bij. Uiteindelijk willen we graag een badkamer die ons instant happy maakt. Netjes, gezellig, ordelijk en met een Scandinavisch tintje. Da's het streefdoel.

Om het netjes en ordelijk te houden hebben we natuurlijk voldoende opbergruimte nodig. Best een grote uitdaging gezien onze badkamer-to-be redelijk klein is. Zeg maar héél klein. 5m² klein. MAAR, dat houdt ons niet tegen! Oh no, sir.

Naast de praktische kant mogen we gezelligheid niet vergeten. Een leuke lamp, een kaarsje hier, een potje daar. Nette minimalistische rommel, noem ik dat. Die maakt of kraakt je ruimte.

Anyway, ondertussen zijn we er zo goed als uit. Benieuwd wat het plan is?

marble, toilet, gastblog, misterdesign, fermliving, marmer,

Bad vs douche

Tjah, als je nog even terug kijkt naar de oppervlakte is het duidelijk. Definitely een douche. Voor ons geen probleem gezien we sowieso geen behoefte hebben aan een bad, plus het neemt nu eenmaal een pak minder plaats in. Om die douche toch dat tikkeltje luxueuzer te maken zijn we van plan een regendouche te plaatsen. (Oelala!) Niets te fancy qua look (of prijs), maar toch de ervaring. Om een extra ruim gevoel te creëren hebben we gekozen voor een glazen omlijsting met zo goed als geen profielranden. De douchebak zelf zal gelijk lopen met de vloertegel, om zo de vloer visueel te laten doorlopen.

Badkamer-meubel

Hier zullen centjes in kruipen. Het zwevend meubel zal de papa op maat maken zodat het perfect past tussen twee muren en we wat kosten kunnen besparen. Few! Het blad van het meubel daarentegen is een ander verhaal. Dat zou er eentje op maat moeten worden met de lavabo in verwerkt. Met andere woorden, dat worden boterhammetjes met choco de komende maanden. ^^

Het grote voordeel van dit op maat gemaakt stuk, is veel kastruimte en toch weinig ruimteverlies. Geen leegstaande hoeken waar je verder toch niets mee kan. Bovendien (hoop ik) dat door de horizontale lijnen van het meubel, de ruimte optisch groter zal lijken. Een mens mag hopen toch?

Boven het meubel komt hoogstwaarschijnlijk een spiegelkast. Betrekkelijk standaard, hoewel het de bedoeling is om ook deze perfect te laten passen tussen diezelfde twee muren. Spiegels om opnieuw de ruimte optisch groter te laten lijken én again, extra bergruimte. Ik kijk er al naar uit om deze te mogen vullen.

badkamer, misterdesign, howto, gastblog, fermliving

Handdoek-houder

Hier willen we iets leuks met gaan doen. Gezien je echt niet zonder kan, maar we geen zee van ruimte hebben, spelen we met het idee om dit super minimalistisch aan te pakken. Gewoon een metalen frame aan het plafond of je muur hechten et voila. Mooi, geen storend effect en super functioneel. Hopelijk iets wat we ook gewoon zelf kunnen maken. En met zelf bedoel ik uiteraard de papa. ^^

misterdesign, towelholder, badkamer, fermliving

Toiletruimte

Nu we het toch over ochtendrituelen hebben: het toilet mag bij ons dan wel in een aparte ruimte zijn, er wordt al volop over nagedacht. Het is dat ene plekje in huis waar je echt kan experimenteren op vlak van aankleding. Hoe of wat we er mee gaan doen, daar zijn we nog niet volledig uit. We denken er aan om misschien een muurtje te schilderen in het mint, of misschien wel behangen om zo meer diepte te creëren. Hoe dan ook, ik heb afgelopen weekend alvast enkele prachtige design accessoires gespot, zoals onderstaande koperen haakjes en minimalistische toiletrol-houder. Prachtig toch!

Wat denken jullie trouwens, de zwarte of koperen houder?!

misterdesign, fermliving, toiletrolhouder, brass towelholder

Handdoek haakjes brass/koper: Ferm Living | Behang mint: Ferm Living | Toilethouder brass/koper/hout: Ferm Living | Toilethouder zwart: Ferm Living

Aankleding

Om de ruimte aan te kleden heb je die leuke kleine hebbedingetjes nodig. Net niet teveel om een slordige indruk te vermijden, maar ook niet te weinig om een klinische look te voorkomen. Hieronder enkele grote kanshebbers!

misterdesign, louise roe, marble, fermliving, basket

Grid mand: Ferm Living | Half moon mand: Ferm Living | Molly Bowl marmer: Louise Roe | Marmer met brass/koper top kaarsenhouders: MENU

Meer lezen over Aurélie’s Home-To-Be plannen? Dat kan! Lees hier meer op haar blog!