Innovatie op de muur

Gepubliceerd op 2019-08-08 07:39:45

Behang is allang niet meer wat het ooit is geweest, op de goede manier! Tegenwoordig wordt de liefhebber van luxueuze muurbekleding positief verrast met fijne, voelbare texturen en optische illusies. Een echte pionier in deze moderne ontwikkelingen is het Belgische designbedrijf Arte, onder leiding van de familie Desart. Leer Arte en hun innovatieve muurbekleding kennen!

Een passie voor luxe muurbekleding

Vanuit het Belgische Zonhoven stoppen de getalenteerde broers Philippe en Steven Desart elk jaar hun liefde en passie in de nieuwe collecties van Arte. Ze beschouwen zichzelf niet alleen een fabrikant voor muurbekleding, liever noemen ze zichzelf ‘muurbekleding freaks’, zoals blijkt uit een interview met Sterck Magazine. Deze diepgewortelde passie voor muurbekleding hebben de broers niet van een vreemde, dit hebben zij samen met het bedrijf overgenomen van hun vader Jean-Pierre Desart, die Arte in 1981 oprichtte.

Innovatieve texturen

Waar Arte zich misschien wel het meest in onderscheidt is het gebruik van innovatieve texturen voor het behang. Neem bijvoorbeeld het Scenery behang, waar de bovenlaag voelt als een zachte linnenstructuur of het Marsh behang, waar u een fijne, realistisch nagebootste structuur van geweven gras kunt voelen. De behangen van Arte zijn voorzien van unieke voelbare texturen, die (soms letterlijk) extra diepgang geven aan het verhaal dat verteld wordt met het ontwerp. 

Trompe-l’oeil à la Arte

Niet alleen geeft het unieke textuurgebruik van Arte de behangen diepte, ook wordt er door het designteam veel geëxperimenteerd met verschillende technieken voor optische illusies. Diverse snijtechnieken, textuurrichtingen en kleurtinten misleiden het oog steeds weer op een andere manier, waardoor het lijkt alsof het behang uit zijn tweedimensionale frame stapt en deelneemt aan de 3D compositie in de ruimte. Hierdoor ontstaat er een vorm van gezichtsbedrog, ook wel bekend als de Trompe-l’oeil. Een voorbeeld van een behang waar u deze optische illusie gaat terugvinden is het Weave behang uit de Avalon collectie.

Fonkelende muren

Naast de verschillende texturen en optische illusies verwondert het behang van Arte ook nog op een ander vlak. Diverse designs bevatten een kleine verrassing, bij variërende lichtinval lichten delen van deze behangen op dankzij een subtiel glanseffect. Deze subtiele toevoeging van glans maakt iedere wand een dynamisch onderdeel van het interieur, een schouwspel van licht en design waar u met veel belangstelling naar zult blijven kijken, en zelfs uw eigen ogen zal laten fonkelen.

Arte bij MisterDesign

De prachtige behangen van Arte zijn niet alleen op foto’s een plaatje om te zien, ook in het echt verwonderen deze designs met hun diepe kleuren en mooie texturen. Kom binnenkort eens langs in onze winkel in ‘s-Hertogenbosch en ervaar de prachtige texturen van de Curiosa collectie en optische illusies van de Focus collectie met uw eigen ogen en handen. De achtergrondverhalen van deze unieke behangen en hun makers vindt u ook terug in onze webshop.