Inspiratie: Wandopbergers

Gepubliceerd op 2016-05-17 11:17:57

Inspiratie: Wandopbergers
Je kent het vast wel: een aantal lege wanden in huis die wel wat opvulling kunnen gebruiken. Een kleurtje op te wand is te overheersend, een behangetje te druk en het mag ook best een functie hebben. Dan zijn onderstaande design accessoires misschien een oplossing. Mooie wandplanken en hangers die sfeer toevoegen aan je interieur én ook nog eens functioneel zijn. 

Wandopbergers, MisterDesign, Inspiratieblog, Interieur Design

Wandplanken die lijken te zweven; de Corniches van Vitra en de Gridy Fungi van Menu. De broertjes Bouroullec ontwierpen de Corniches om spontaan kleine voorwerpen op te kunnen bergen. Hang ze gegroepeerd bij elkaar en maak een collage van persoonlijke bezittingen. 

Wandopbergers, MisterDesign, Design Inspiratie

De naam van het ontwerp, de Wall Tray van Menu, doet het misschien al vermoeden.. maar naast een wandplank is het ook een dienblad. Til de Wall Tray eenvoudigweg van de houder om hem als dienblad te kunnen gebruiken. Een ander prachtig ontwerp van een wandplank is de Shelf van Ferm Living. De kracht van dit ontwerp zit hem in de eenvoud en strakke belijning. De metalen houders en houten plank bestel je los van elkaar, waar een grote keuze te maken is in kleuren. Zo pas je hem eenvoudig aan naar je eigen stijl en interieur!

Wandopbergers, MisterDesign, Design Inspiratie

Je kent ze ongetwijfeld.. de Dots van Muuto. Deze prachtige houten muurhaken zijn een perfect voorbeeld van functionele wanddecoratie. Ideaal om tassen, handdoeken, kleding of andere kleine voorwerpen aan te hangen. Daarbij kun je ze in het hele huis gebruiken. Denk aan de keuken, badkamer, kinderkamer, hal en slaapkamer! Naast de Dots heb je meerdere prachtige muurhaken die een speelse toevoeging zijn voor je interieur, zoals de Gym Hooks van Hay en de Drop It Hooks van Normann Copenhagen. 

Wandopbergers, MisterDesign, Design Inspiratie

Van de muurhaken gaan we naar design kapstokken, want ook deze geven een lege muur in een handomdraai wat extra sfeer. Bovenstaande ontwerpen zijn speels en kunnen in zowel een klassiek of modern interieur! De Matégot van Gubi is in prachtig messing met zwart, maar ook in kleur te bestellen. Net als de Hang It All van Vitra, welke inmiddels een echte klassieker is. Naast dit voorbeeld in zwart is hij vooral bekend in de multi-color uitvoering, het originele ontwerp van Charles Eames in de jaren 50. Een ander prachtig ontwerp is de Afteroom Coatrack van Menu. Deze kapstok is onderdeel van de Afteroom Serie, bestaande uit diverse tafels en stoelen. 

Wandopbergers, MisterDesign, Design Inspiratie

Mocht je het idee van een kapstok aan de muur een aantrekkelijk idee vinden, mag je deze twee niet missen. De Piano Coat Rack won eerder al een design award voor het innovatieve ontwerp. Het wandmeubel biedt een speelse en stijlvolle manier van opbergen, welke ook perfect is voor kleinere ruimtes. Wanneer er niets aan de "haken" hangt, klap je deze eenvoudig naar binnen, wat ruimte zal besparen. Het ontwerp van de Utilitile van Ethnicraft heeft eenzelfde principe, maar dan in een compactere afmeting. Hier afgebeeld in combinatie met de spiegel en wandplank uit dezelfde serie. 

Wandopbergers, MisterDesign, Design Inspiratie

Mocht je meer willen opbergen, zijn bovenstaande wandkastjes een goede optie! De Enter Box van Ferm Living bijvoorbeeld, welke voorzien is van een dichte metalen klep met leren handvat, waar je gemakkelijk kleine rommeltjes in op bergt. Mag het wel open zijn, zijn de altijd populaire Mini Stacked elementen van Muuto een optie. De Mini Stacked's kunnen aan de wand worden bevestigd en zijn vooral gegroepeerd ontzettend stijlvol. Speel met verschillende afmetingen, kleuren en de manier van ophangen om het geheel eigen te maken. Ook met de Matégot Dedal boekenplank kun je spelen met vormen en kleur om je eigen wandmeubel te creëren. 

Toch liever een behangetje aan de muur? Bekijk dan de favoriete design behangen van gastblogger Sandra of bekijk onze hele collectie hier.