TIP: Expositie Kranen/Gille

Gepubliceerd op 2017-02-17 11:17:28

TIP: Expositie Kranen/Gille

Het designerduo Kranen/Gille is geen vreemde van MisterDesign. De twee ontwerpers zijn net als wij gevestigd in Den Bosch en werken vanuit hier aan hun groeiende collectie. Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum toont Het Noordbrabants Museum van 11 februari t/m 14 mei 2017 De industriële natuur van Kranen/Gille, de eerste museale solotentoonstelling over het tweetal.

De tentoonstelling

De tentoonstelling in Het NoordBrabants Museum is volgens eigen ontwerp van het duo. Een mix van prototypes, vrij werk en producten voor design labels. Daarnaast introduceren zij hier nieuw werk, waaronder de kroonluchter in de serie Plant. De tentoonstelling De industriële natuur van Kranen/Gille is onderdeel van de serie Made in Brabant, waarin Het NoordBrabants Museum hedendaags design uit Brabant in de schijnwerpers zet.

Expositie Kranen/Gille Het NoordBrabants Museum

Kranen/Gille Plant kroonluchter

Sinds 2008 werken Kranen/Gille aan een nieuwe serie Plant. De inspiratie voor deze serie is de groeistructuur van planten en stond al lang op het wensenlijstje van het duo. Speciaal voor de tentoonstelling is de kroonluchter Plant ontworpen en uitgevoerd. Hier is ook een inspirerende korte documentaire te zien die inzicht geeft in het ontwerp- en productieproces van de kroonluchter.


Expositie Kranen/Gille Het NoordBrabants Museum

Expositie Kranen/Gille Het NoordBrabants Museum

A Forest Chair

In 2007 ontwerpen Jos Kranen en Johannes Gille de stoel A Forest Chair. Deze wordt datzelfde jaar getoond op designbeurzen in Milaan en Miami en vormde de start van een mooie designcollectie. Na het afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven, starten ze samen hun ontwerpbureau. De stoel A Forest Chair vormt een van de eerste successen. Inmiddels hebben ze werk ontworpen voor o.a. Pode, Functionals, Ruijch en Cor Unum.

Booreilanden, scheepswerven en onderzeeërs zijn een grote bron van inspiratie voor de twee. Allen ontworpen voor de functie, zonder aandacht voor esthetiek. Kranen/Gille brengen de vormen en materialen van deze contructies terug naar gedetailleerd uitgewerkte gebruiksvoorwerpen.

Expositie Kranen/Gille Het NoordBrabants Museum

WIN TICKETS VOOR DE EXPOSITIE

Namens Het NoordBrabants Museum mogen we 10x2 tickets weggeven. Klik hier om aan de actie mee te doen. 
U kunt meedoen t/m zondag 5 maart 2017. De winnaars worden per mail op de hoogte gebracht.

Algemene informatie
De industriële natuur van Kranen/Gille
11 februari t/m 14 mei 2017

Het Noordbrabants Museum
’s-Hertogenbosch

Koop online tickets op hnbm.nl