Nieuw binnen: Linteloo

Gepubliceerd op 2015-10-20 11:13:41

Nieuw binnen: Linteloo
Nieuw bij MisterDesign: Linteloo
Dit mooie Nederlandse merk mocht niet ontbreken in ons lijstje van top designmerken. Design van Nederlandse bodem en dat maakt het nog bijzonderder! Maar wat is de achtergrond van het merk en waar staan zij voor? Lees het in dit blog!


Het Nederlandse Linteloo is in 1993 opgericht door Jan te Lintelo, wiens liefde voor meubelen met de paplepel is ingegoten door beiden ouders die samen een succesvol meubelzaak begonnen. Daarnaast deed Jan zijn kennis en ervaring op bij Pastoe en Gelderland, waar hij werkte voordat hij zijn eigen merk Linteloo oprichtte. Vandaag de dag is Linteloo een van de grootste en succesvolste Nederlandse meubelmerken met showrooms in Zeist, Keulen en Milaan.

Kenmerkend voor Linteloo is het grote comfort en de feel-good factor van de meubelen. Jan selecteert voor zijn collectie uitsluitend ontwerpen die de "feel good factor" hebben. Het merk staat voor kleur, warmte, geborgenheid, vrolijkheid en leven, wat zich vertaalt in royale meubels. Het karakter van Linteloo is gebaseerd op een nationale en internationale samenwerking met gerenommeerde ontwerpers als bijvoorbeeld Paola Navone, Samuel Chan, Anders Nogaard, Roderick Vos en Jan des Bouvrie. Zij en andere topdesigners ontwerpen strakke en tijdloze meubels met klasse en een groot comfort.

Linteloo kent vele successen in de collectie. Zo ook de Easy Living bank, die in 1995 werd geïntroduceerd en op dat moment de grootste zitbank was die in Nederland te verkrijgen was. Daarna volgden nog vele andere populaire Linteloo meubelen als de Log salontafel en de Hamptons zitbank, geïnspireerd op de luxe Hampton's leefstijl op Long Island. Deze laatste is sinds kort ook te bezichtigen in onze showroom in Den Bosch, net als de comfortabele Tulpani en Model D eetkamerstoelen en de Boogiewoogie bijzettafel.

Houd de website in de gaten, want er komt binnenkort nog veel meer moois van Linteloo in onze online store!