Marset Lampen

Gepubliceerd op 2015-07-28 14:32:21

Het Spaanse bedrijf Marset is in 1965 opgericht en gespecialiseerd in de fabricage van hoogwaardige verlichting. In meer dan 40 landen is Marset actief en het behoort daarmee tot één van de belangrijkste verlichtingsbedrijven ter wereld. Op dit moment staat het bedrijf onder leiding van Javier Marset. Ondanks de moordende concurrentie houdt het merk Marset zich als vooraanstaand label staande en laat het wereldwijd een enorme indruk achter.Het succes is vooral te danken aan het integraal design en de focus die volledig ligt op de behoeften van de eindgebruiker. Een groot aantal topdesigners laat niets aan het toeval over en stelt altijd de klant centraal.

Marset wordt over een breed front gewaardeerd. Of het nu het Van der Valk concern is of Starbucks, de Google campus of General Electric, overal kom je de design verlichting tegen.

Een bekende ontwerper die zijn licht bij Marset laat schijnen is Lluís Porqueras, bekend van bijvoorbeeld de reeds in 1979(!) ontworpen  Funiculí vloerlamp. Een andere vooraanstaande ontwerper is Christophe Mathieu. Deze van origine Duitse ontwerper met een Franse achternaam werd groot gebracht op de Canarische Eilanden. Van zijn hand kwamen onder andere de zeer populaire Discocó wand- en hanglamp. Een allereerst samenwerkingsverband tussen Xavier Mañosa en de Berlijner ontwerpstudio Mashallah resulteerde in de Pleat Box hanglampen serie. De serie bestaat uit meerdere ontwerpen maar eentje die echt in het oog springt is de Pleat Box 36 Hanglamp.

Marset Lampen


Marset Lampen
* Kussens in uiteenlopende stijlen


Marset Lampen
* De Hilda Theelichthouder is een van de bestsellers


Marset Lampen


Marset Lampen