De tijd in woorden

Gepubliceerd op 2018-10-18 15:20:19

Nog geen tien jaar geleden brachten Marco Biegert en Andreas Funk de Qlocktwo op de markt. Een unieke klok waarbij de tijd niet in cijfers maar in woorden wordt weergegeven. Een sterk concept dat de ontwerpers blijven uitbreiden en verfijnen. Deze zomer nog wonnen zij een award met een van hun designs.

Het concept van Qlocktwo is even eenvoudig als geniaal. Aan de basis staat een plaat met 110 letters die schijnbaar willekeurig over het vierkant zijn verspreid. De schijn bedriegt echter want deze plaat, voorzien van gelazerde letters, kan de tijd exact in woorden vertellen. Om de vijf minuten verspringt de belichting achter de plaat waardoor een nieuwe tekst en daarmee een nieuwe tijdsaanduiding oplicht. Tussenliggende minuten worden weergegeven via vier puntjes in de hoeken van de klok.

Van wand tot bij de hand 

In de loop van de jaren bracht het merk Biegert & Funk steeds meer varianten van de Qlocktwo op de markt. Waar de collectie eerst alleen nog bestond uit de Qlocktwo Classic wandklok (die tevens op tafel geplaatst kan worden), is de Qlocktwo nu ook verkrijgbaar als kleine tafelklok genaamd Touch, als luxe horloge of als grotere wandklok. Zelfs een wandklok van 180 x 180 centimeter behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden!

Al deze verschillende klokken zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en afwerkingen. De Touch en Classic varianten hebben zelfs een frontplaat die met magneten aan de klok vast zit. Dit maakt het mogelijk om met losse frontpanelen af te wisselen. Zo kunt u gemakkelijk een nieuwe uitstraling creëren! Extra bijzonder zijn de Creator’s Editions die vaak een luxe, hoogwaardige uitstraling hebben. Een extravagant voorbeeld is de gelimiteerde Silver & Gold editie, gemaakt van gepatineerd wit goud met een legering van zilver en 12 karaats goud. Alle Qlocktwo’s worden bovendien in Duitsland met de beste apparatuur geproduceerd.  

Van links naar rechts: De Pure White Qlocktwo Watch en de Limited Edition Silver & Gold Classic Creator's Edition.  

In de prijzen

Dit jaar vernieuwde Biegert & Funk zijn horloges. Tussenliggende minuten worden nu getoond in de hoeken van het ontwerp, in plaats van eronder. De Fine Steel variant met Milanese band, werd deze zomer beloond met een Red Dot Award. De jury sprak over een uniek concept, uitgevoerd met impressieve charme en stijl. In 2013 won de oude uitvoering van het Qlocktwo horloge dezelfde prijs.

Links en rechts: De Qlocktwo Classic in de unieke Vintage Copper Creator's Edition. Midden: een exclusieve gesigneerde base bij ons in de showroom.  

Qlocktwo in het huis van MisterDesign

U kunt de magie en hoogwaardige verfijndheid van Qlocktwo nu zelf ervaren in onze showroom. We hebben meerdere prachtige wand- en tafelklokken in verschillende uitvoeringen en settingen in onze shop staan. Tevens wordt een aantal Qlocktwo horloges tentoongesteld in een vitrinekast. Kom gerust langs en beleef de tijd op meest unieke wijze!


Van links naar rechts: De Qlocktwo Classic in Creator's Edition Rust, de prijswinnende Fine Steel Qlocktwo Watch in de vitrine in onze showroom in 's-Hertogenbosch en de Qlocktwo Large in Raw Iron.