Limited Edition Togo

Gepubliceerd op 2021-06-29 07:52:12

Ter viering van het tienjarig bestaan van MisterDesign is een jubileumcollectie samengesteld met exclusieve uitvoeringen van tien designklassiekers. Eén van deze bijzondere Limited Editions is de welbekende Togo Lounge Chair, die volledig verworven is uit vintage ogend aniline leder. Dit is een natuurlijk materiaal dat karakter krijgt door gebruik. Hierdoor wordt iedere Vintage Togo nog unieker dan dat deze al is.

Karakteristiek uiterlijk

De Vintage Togo Lounge Chair heeft zijn naam te danken aan zijn warme, bijna antieke uitstraling. Het leder, waar de stoel mee bekleed is, zal steeds meer gaan leven naarmate de stoel ouder wordt. Doordat geen enkele huid hetzelfde is door de plooien en huidstructuur van de dieren, is ook het uiterlijk van iedere stoel uniek. Het sterke leder van hoge kwaliteit wordt soepeler met ieder gebruik. De golvingen die ontstaan geven de Togo een eigen, origineel karakter.

Hoogwaardig anilineleder

Deze exclusieve Togo is bekleed met leder van Europese ossenhuiden. Het leder wordt na het looien door en door geverfd in een vat met kleurstoffen. Het is een glad leder zonder beschermende verflaag, oftewel pigmentlaag, op de bovenkant zodat de natuurlijke textuur van de huid prachtig zichtbaar blijft. Deze manier van bewerken resulteert erin dat het een anilineleder is. Dit type leder is het meest authentieke, comfortabele en sensuele leder dat er is. Het Europese leder dat op de Vintage Togo Lounge Chair zit, is voorzien van een dunne waxlaag zodat dit aniline ledertype licht beschermd is. Desondanks is voorzichtigheid geboden. Blootstelling aan zonlicht kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het leder lichter van kleur wordt. Om het leder in goede conditie te houden is het juiste klimaat in huis belangrijk. Met behulp van een luchtbevochtiger kan de luchtvochtigheid in huis op peil worden gebracht waardoor het leder niet uit zal drogen.

Uniek in alle opzichten

Toen Michel Ducaroy de stoel in 1973 ontwierp, was de Togo het eerste meubel op de markt met een binnenkant die volledig uit schuim vervaardigd was. Voor het ultieme comfort en het behoud van een mooie vorm die generatie na generatie comfortabel blijft is er gebruik gemaakt van gevormde stukken hoogwaardig polyetherschuim in maar liefst vijf verschillende dichtheden. De stukken schuim worden machinaal in de juiste vorm gesneden. Vervolgens worden de stukken met de hand verlijmd. De gequilte hoes die om het schuim zit is met de hand gestikt en om het schuim heengetrokken. De plooien, een uniek kenmerk van de Togo meubelen, worden met de hand gevouwen en op de juiste plek gedrapeerd. Kortom, bij het productieproces van de Vintage Togo Lounge Chair worden er veel stappen met de hand uitgevoerd waardoor iedere Togo uniek is. De oplettende kijker zal het handschrift van de verschillende medewerkers kunnen herkennen in kleine details, zoals de naden.

De unieke Vintage Togo Lounge Chair is uitgebracht in een gelimiteerde oplage van vijfentwintig exemplaren. Om de exclusiviteit van deze speciale uitvoering te benadrukken is iedere Vintage Togo voorzien van een ‘MisterDesign 10 Year Anniversary 2020 Limited Edition’ label. Daarnaast ontvangt u bij aankoop van deze Limited Edition Vintage Togo Lounge Chair een genummerd certificaat van echtheid. De Vintage Togo Lounge Chair is (zolang de voorraad strekt), net zoals de negen andere Limited Editions, exclusief verkrijgbaar in onze winkel in ’s-Hertogenbosch en in onze webshop.