Het ideale vloerkleed

Gepubliceerd op 2018-09-17 08:48:43

Waar de meeste van ons een vloerkleed zien als bijzaak, of misschien zelfs wel als overbodige luxe, zijn er gelukkig al steeds meer mensen die een vloerkleed zien als onderdeel van de basis. Een vloerkleed kiezen is zo gemakkelijk nog niet, en veel mensen zijn dan ook huiverig in de aanschaf hiervan. Hierdoor gaan we al snel af op een veilige keuze, terwijl er zoveel uitgesproken opties zijn die het interieur kunnen verrijken! Waar u precies naar op zoek bent wordt steeds meer helder als de kleur, vorm en structuur duidelijk zijn..v.l.n.r. Herb-Nanimarquina/Shade-Nanimarquina/Lattice-Nanimarquina

Terug naar de basis

Een bank, fauteuil of loungestoel, TV-meubel en een opbergkast of dressoir. Dat is de basis die als eerste in u op komt toch? Waar veel van ons de missende sfeer die ontstaat opvullen met kleine accessoires, grote plantenbakken etc. zou juist een vloerkleed de oplossing bieden. Of het nu als aankleding aan de wand hangt of op de grond ligt om het interieur samen te brengen.. Naast sfeer is er nog een heel belangrijke en positieve eigenschap, namelijk de akoestiek in de ruimte die enorm verbetert wordt!

 Links:LosangesII-Nanimarquina/Rechtsboven:Quill-Nanimarquina/Linksonder:Tres-Nanimarquina

Speel met de vormgeving

De vorm van een vloerkleed kan een ruimte totaal veranderen. Belangrijk is dan ook om te weten wat voor vorm bij jouw ruimte past. Een ruimte intiemer maken wordt vaak gedaan door middel van een rond vloerkleed, hierdoor worden meubels dichter bij elkaar geplaatst. Een ruimte groter maken kan juist met een rechthoekig vloerkleed, of een smalle loper worden gerealiseerd. Een loper kan op 2 manieren gebruikt worden, als verbinding tussen een zijkamer en woonkamer of om een ruimte langer te doen lijken. Vanuit de basisvorm die u kiest kunnen natuurlijk verschillende varianten komen zoals een rechthoekig kleed met inhammen etc.


v.l.n.r. Blur-Nanimarquina/Tres Stripes-Nanimarquina/Quill-Nanimarquina

Breng leven in het interieur

Kleur is natuurlijk ook een onmisbare stap in het maken van een keuze. Uit alle verschillende kleurenpaletten kan over het algemeen een onderscheidt gemaakt worden tussen een koel, en een warm pallet. Als het interieur wat strakker afgewerkt mag worden zijn koele kleuren een goede keus. De harde kleuren groen, blauw en paars zijn hier geschikt voor. De tinten worden dan gebruikt als hoofdkleur, maar hoeven natuurlijk niet puur in het vloerkleed verwerkt te worden. Meng de kleuren met wit of zwart en er ontstaat een subtieler kleurenpallet. Voor een warm welkom zijn zachte kleuren een aanrader. De hoofdkleuren geel, oranje en rood zorgen voor een warm onthaal bij binnenkomst, en kunnen ook hier weer gemengd worden met elkaar óf met een witte of zwarte tint. Een echte eyecatcher creëren met kleur komt het beste van de grond door een tegengesteld kleurenpallet te kiezen van de daadwerkelijke ruimte..
Comfortabel en slijtvast

Comfort kan op veel verschillende manieren bereikt worden. Zo is er de knoopdichtheid, het aantal knopen per vierkante meter, en de poolhoogte. Het laatste wordt bepaalt door de vorm van het poolmateriaal en de dikte of fijnheid hiervan. Een vloerkleed met een hoge poolhoogte waar u heerlijk met uw voeten in wegzakt is door de structuur minder slijtvast dan een vloerkleed met een lage poolhoogte. Hoe slijtvast een vloerkleed is, en daarmee ook hoe duurzaam een vloerkleed is houdt in hoelang een vloerkleed mooi blijft bij de verschillende klasse van gebruik. Belangrijk is om helder te hebben hoe intensief het vloerkleed gebruikt gaat worden. Dit kan al verschillen per gezinssamenstelling en de plek waar het vloerkleed geplaatst wordt. Een groot huishouden met een vloerkleed in de woonkamer zal een heel andere slijtvastheid nodig hebben dan een eenpersoonshuishouden. 


Hayon-Nanimarquina

Alles op een rijtje

Wat dus belangrijk is bij de aanschaf van een vloerkleed is dat u helder krijgt wat voor vorm het beste bij jouw ruimte past, welke kleur de hoofdrol gaat spelen in het kleed en wat de wensen van comfort en duurzaamheid zijn. Als dit duidelijk is bent u al een heel eind op weg! Bekijk de vloerkleden nog eens op onze site MisterDesign.nl of kom voor vragen en advies naar onze winkel in s’-Hertogenbosch, waar de meest uiteenlopende vloerkleden van verschillende merken te bewonderen zijn..