Montis Axel Bank

Gepubliceerd op 2017-02-10 13:31:40

Axel Design Bank

Hij is ontzettend trending: de Axel bank van Montis. Niet gek natuurlijk dat er steeds vaker naar de mogelijkheden van deze design bank gevraagd wordt. Tijd om hem in de spotlight te zetten! 

MONTIS HISTORIE

Het Nederlandse design merk Montis werd in 1974 opgericht door broers Van den Berg. De missie: het vormgeven van moderne meubelen met een superieur zitcomfort. En dat is zeker waar Montis ook nu nog voor staat. Waar het bedrijf begon met twee werknemers, een leersnijder en een stoffeerder, groeide Montis uit naar een gerenommeerd design merk, waarbij ze samenwerken met vele top ontwerpers.

Axel Bank - Montis

MONTIS EIGEN VORMSCHUIMERIJ

In 1983 introduceerde Montis een stofferingsmethode met ritsbare lederen hoezen, welke rondom een metalen frame werden bekleed. Een grote doorbraak, waarbij de Chaplin stoel uitgroeide tot een echte klassieker. Een andere mijlpaal is de nieuwe technologie van vormschuimen, welke sinds 1996 in huis werd gehaald. Hierdoor groeide het zitcomfort enorm. Als een van de weinige fabrikanten ter wereld, heeft Montis een eigen vormschuimerij. Dit geeft ontwerpers een oneindige vrijheid in creatie.

Wist u dat.. de ontwerper van de Axel bank, Gijs Papavoine, net als wij afkomstig is uit Den Bosch? Zijn ontwerpen zijn krachtig door hun eenvoud. Eenvoudige basisvormen met een verfijnde elegante belijning en hoog comfort kenmerken zijn ontwerpen.

Axel Bank Leer

Axel Design Bank

Design Bank Axel

MONTIS AXEL BANK

De Axel is de razend populaire design bank van Montis. Het is een ontwerp uit 2005 van Nederlandse ontwerper Gijs Papavoine. De kubistische ombouw is perfect in balans met het elegante en luchtige frame. Het hoge zitcomfort van de Axel komt door de opvulling van HR schuim en veren. De populariteit van de Axel is mede door zijn veelzijdigheid: er zijn meer dan 30 mogelijkheden door de verschillende maten en elementen. Daarnaast is er een ruime keuze in stoffering en kunt u kiezen uit drie soorten onderstellen. Zo stijlt u de Axel helemaal naar je eigen smaak.


Meer informatie over de Axel? We vertellen er graag meer over. Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in onze winkels in centrum Den Bosch.