Muuto Nieuws 2016

Gepubliceerd op 2016-01-26 08:27:34

Muuto Nieuws 2016

Naast Ferm Living heeft ook Muuto weer een aantal prachtige design meubels en accessoires toegevoegd aan de collectie. Deze lieten zij onder andere al zien op de IMM Cologne beurs. Naast nieuwe producten zijn is de bestaande collectie ook dit jaar weer uitgebreid met mooie en intense kleuren. Nieuwsgierig? Dat snappen we! We laten je graag een sneak preview zien van de nieuwe design items uit de Spring/Summer 2016 collectie.

Misterdesign, Muuto, News, SS2016, Fiberchair

Dat de Fiber Chair een populair product is weten we al een tijdje. Daarom kon het ook niet uitblijven dat de Fiber familie wordt uitgebreid met de Fiber Side Chair! Deze armloze uitvoering van de Fiber Chair heeft een elegante, luchtige uitstraling welke veel vrijheid biedt tot bewegen en welke tevens onder alle tafels past. Net als de hele Fiber serie is dezit en rug schaal van de Fiber Side Chair gemaakt van gerecyclede plastic- en houtvezels wat zorgt voor een matte en warme uitstraling. De Fiber Side Chair is net als zijn oudere broer te bestellen met vier verschillende onderstellen, namelijk met draaivoet, sledevoet, stalen poten en houten poten.

Misterdesign, Muuto, News, SS2016, Shades

Een andere toevoeging aan de Muuto collectie is de Shades serie, bestaande uit porceleinen vazen en schalen, ontworpen door Anne Jørgensen. De serie is gemaakt van met de hand geverfde en gepolijste keramiek en heeft een matte "ruwe" afwerking aan de buitenkant en glazige afwerking aan de binnenzijde. De serie is verkrijgbaar in de kleuren zand, grijs en rose en combineren prachtig met de Elevated vazen en Push serie.

Misterdesign, Muuto, News, SS2016, Tiles, Cushion, Design

Ontwerpersduo Anderssen & Voll zijn inmiddels bekende ontwerpers voor Muuto. Zo staat de Oslo serie, de Rest sofa, Connect Sofa, de Five Pouf, Float kandelaar en het Soft Grid kussen al op de naam van deze bekroonde Scandinavische designers. In 2016 voegen zij hier het Tile kussen aan toe. Zij weten als geen ander hoe je gestoffeerde design artikelen tot hhun recht kan laten komen. Dit was ook de reden achter het ontwerp van de Tile Cushion. Op deze manier breng je een nieuwe vorm en patroon aan in een banksetting, welke je eenvoudig weer kunt veranderen. Het accentueert de bank en zorgt voor net dat unieke tintje aan het geheel. Het kussen is geweven in 100% wol, verkijgbaar in de kleuren zwart/wit, geel, groen en tangerine.

Misterdesign, Muuto, News, SS2016, Visu Chair

Net als de Fiber Chair heeft ook de Visu serie een nieuw familielid, namelijk de Visu Wide Chair, ontworpen door Finse designer Mika Tolvanen. Deze Visu variant is vier centimeter breder en dieper dan de originele Visu, wat zorgt voor net dat beetje extra comfort. Visu is Fins voor 'precisie' en dat is precies waar deze stoel volgens de ontwerper op ergonisch en functioneel vlak aan moet voldoen. Net als de originele Visu is de Visu Wide Chair verkrijgbaar in met eiken en zwarte schaal en met zowel een houten als draaivoet onderstel.

Misterdesign, Muuto, News, SS2016, E27, Unfold, Dots, Design Interior

Net als vorig jaar voert Muuto de prachtige tangerine/terra cotta en mosterd kleuren ook in 2016 toe aan de bestaande collectie. Zo is de Unfold lamp binnenkort te bestellen in de kleur Terra Cotta net als de populaire E27 Socket lamp die daarnaast ook is toegevoegd in de kleur mosterd. Ook de Around tafels hebben een toevoeging, namelijk een witte uitvoering. De Dots muurhaken zijn in Spring/Summer 2016 te verkrijgen in een nieuwe 'dusty pink', mosterd en 'midnight blue'.

Op dit moment wordt de nieuwe collectie gepresenteerd op de IMM Cologne beurs in keulen en Maison & Objet in Parijs, dus het is nog eventjes geduld hebben! De collectie is naar verwachting rond eind februari te bestellen! Meer Muuto zien? Bekijk hier de hele collectie van dit prachtige Scandinavische merk!

Het Deense Muuto is een jong bedrijf. Opgericht in 2007 door Peter Bonnen en Kristian Byrge. De naam is afgeleid van het Finse woord ‘muutos’ dat ‘verandering’ of ‘nieuw perspectief’ betekent. Het bedrijf streeft ernaar om de rijke Scandinavische design geschiedenis weer op de kaart te zetten en er daarnaast nieuwe hoofdstukken aan toe te voegen. Muuto is stevig geworteld in Scandinavisch design, met werken van de beste ontwerpers uit Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken.


Laat je reactie achter

* Verplichte velden