Nieuw Binnen: Thonet

Gepubliceerd op 2016-09-13 08:27:07

Nieuw Binnen: Thonet
Ontzettend blij met dit prachtige designmerk bij MisterDesign: THONET! 

Een prachtig designmerk met een bijzondere historie en kenmerkende stijl designmeubels, vooral bekend om de iconische designstoelen. Laat ons je vertellen waarom we zo weg zijn van dit Duitse merk. En vergeet ons niet te bezoeken op de vt wonen&design beurs eind september!

Nieuw: Thonet bij MisterDesign

Bauhaus stijl

Thonet is een van de oudste familiebedrijven in de meubelindustrie. Al sinds 1819 produceert Thonet kwalitatief hoogwaardige designmeubels, waarvan enkele echte design klassiekers. Zoals de iconische 214 stoel, een van de eerste ontwerpen van Michael Thonet. De beroemde houten meubelen van gebogen hout en stalen buisklassiekers uit de Bauhaus-tijd zijn kenmerkend voor de stijl en collectie van Thonet. 

Nieuw: Thonet bij MisterDesign
Pioniers van Designmeubels

Het verhaal van dit succesvolle designmerk begint bij Michael Thonet, die rond 1850 een nieuwe techniek perfectioneerde: het buigen van massief hout. Dit resulteerde in het ontwerp van een nieuwe stoel met een eenvoudig design, welke voor veel mensen betaalbaar was; de 214. De stoel oogde eleganter en luchtiger dan de meeste andere stoelen in die tijd en was daarom ook baanbrekend voor de manier van inrichten. Woonkamers, restaurants en cafés zagen er anders uit, minder zwaar en massief. 

Nieuw: Thonet bij MisterDesign

Van Klassiek tot Modern

Naast de klassiekers, blijft Thonet zich vernieuwen zonder daarbij de traditionele wortels uit het oog te verliezen. Zo is de nieuwe All Seasons lijn geïnspireerd op o.a. de originele S33 stoel van Mart Stam. Hier zijn frisse kleuren aan toegevoegd en middels een speciale technologie weerbestendig gemaakt.

Nieuw: Thonet bij MisterDesign

Thonet bij MisterDesign

MisterDesign is officieel dealer van Thonet. In onze showroom vind je verschillende modellen en uitvoeringen van dit karakteristieke Duitse merk. Of je nu komt voor een van de iconische Thonet stoelen of het prachtige S1200 bureau,
we laten graag alle mogelijkheden zien.

Zeker weten dat uw favoriete artikel er staat tijdens uw bezoek? Neem dan contact op met ons verkoopteam. Zij weten precies welke Thonet meubels er op dit moment in de showroom staan.

Nieuw: Thonet bij MisterDesign