Design hotspot

Gepubliceerd op 2019-04-04 10:02:46

Het interieurdesign van Pompen en Verlouw is een mix van de industriële Ford garage die het in de jaren ’30 was en een lichte en warme sfeer. Een nieuwe design hotspot, volgens de internationale design media. 

CONTRAST

De voormalige garage Pompen en Verlouw aan de Vughterstraat in 's-Hertogenbosch was aan de ene kant rauw, industrieel en koel, maar aan de andere kant gebeurde er magische dingen zo’n negentig jaar geleden, toen een auto kopen een exclusieve aangelegenheid was. De klassieke automobiel kenmerkte zich door vakmanschap, luxe materialen en puur comfort. De in Amsterdam gevestigde designstudio Studio 34 South, dat bestaat uit Samantha Ellinson uit Sidney en Chechi Valentine uit Buenos Aires, heeft precies dit contrast willen behouden in het interieur van het rijksmonumentale pand. Hierin zitten nu o.a. de winkel van MisterDesign en restaurant Garage Pompen en Verlouw.

VINTAGE LUXE

Het design van het aangrenzende restaurant ademt de vintage glamour van de interieurs van vroegere automobielen. Glanzend walnoot voor de bar, messing details, gestikte zittingen en rood-tinten brengen warmte in een van oudsher kille ruimte. Die combinatie tussen oud en nieuw geldt ook voor de winkel van MisterDesign, waar een nog originele basis te zien is, met gele tegels, beton en een zichtbare stalen dakconstructie.

ELLE, VOGUE, DEZEEN

‘De nieuwe design hotspot van dit jaar’ en ‘de beste plek van bruisend Den Bosch’ noemen Elle en Vogue het restaurant. Het karakteristieke en gedurfde Pompen en Verlouw, en dus ook het interieur van MisterDesign's winkel, blijft ook bij andere internationale designcritici, zoals Dezeen en Yatzer niet onopgemerkt. Pompen en Verlouw lijkt een nieuwe internationale designinspiratie voor een ultieme verzoening tussen twee tegenpolen: industrialisatie en traditioneel vakmanschap.

Fotografie door Nina van Ewijk