Showroom krijgt award

Gepubliceerd op 2019-04-18 12:18:39

Van een oude, stoffige en vervallen Fordgarage een nieuwe hotspot van ’s-Hertogenbosch maken; een uitdaging die MisterDesign een paar jaar geleden samen met Cor Unum en andere betrokken partijen aanging. En met succes! Het initiatief wordt nu beloond met een unieke award van Vereniging Kring Vrienden Van ’s-Hertogenbosch.

Een toekomstdroom...

Oktober 2016; in de duinen van Bergen aan Zee bespreken Marco van Rosmalen en René Nielen de toekomstplannen voor MisterDesign. Er moet een grotere showroom komen om gasten in stijl kennis te laten maken met de mooiste, nieuwste en meest iconische designs die de interieurwereld te bieden heeft. Het oog valt op de oude Fordgarage Pompen & Verlouw aan de Vughterstraat…

Eerdere plannen van andere initiatiefnemers om dit pand een nieuwe bestemming te geven blijken echter niet realiseerbaar. Dus wanneer MisterDesign samen met keramiekatelier Cor Unum voor de garagedeur staat te popelen om er iets moois van te maken, lijkt men nog niet klaar voor een nieuw avontuur. Na veel besprekingen en het presenteren van een waterdicht plan, krijgen de betrokken partijen uiteindelijk toch goedkeuring van burgemeester Rombouts.

Wordt realiteit! 

MisterDesign, Cor Unum, DRT Gietvloeren en Restaurant Garage Pompen & Verlouw slaan de armen in één en geven het monumentale pand een nieuwe, diverse herbestemming met tomeloos respect voor originele, industriële elementen in het grote gebouw. Dit doen zij samen met de Australische Samantha Ellinson en Argentijnse Chechi Valentine, van de in Amsterdam gevestigde Designstudio Studio 34 South. Zij laten zich voor hun bijzondere interieurontwerp inspireren door de rijke historie van het pand. Het resultaat is een showroom, keramiekatelier en restaurant met internationale allure dat nieuw leven blaast in een pand dat haast verloren leek.

Eervolle erkenning 

Dit initiatief is ook bij de gerenommeerde Kring Vrienden Van ’s-Hertogenbosch niet onopgemerkt gebleven. Deze vereniging zet zich met veel passie in voor deze eeuwenoude Brabantse stad met al zijn prachtige gebouwen, unieke wateren en openbare ruimtes. De Kring waardeert de herbestemming van Pompen & Verlouw met een oorkonde en plaquette, die door wethouder H.C. van Olden en voorzitter van de vereniging, Mevrouw Y. Moerman, op 28 maart, 2019 zijn uitgereikt en onthuld.

Daarmee benadrukken zij de bijdrage die het nieuwe Pompen & Verlouw levert aan een positieve uitstraling van het historische hart van de stad, met groot respect voor het verleden en haar karakter.

Wij zijn uiteraard bijzonder trots op deze blijk van waardering en nodigen u van harte uit zelf eens langs te komen en een kijkje te nemen in het unieke Pompen & Verlouw gebouw.

 News Tags